Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
četvrtak, 3. kolovoza 2017.
Zapečena piletina na italijanski način
Italijanska kuhinja ima poseban šmek i miriše zanosno,evo današnji recept je upravo takav,jako ukusno ,mirisno i neodoljivo a jednostavno i brzo za pripremu....
Potrebno:
- 1/2 kg pilećih fileta
- 3 kašike maslinovog ulja,
- 4 češnja češnjaka
- 1 glavica crnog luka
- 2 paradajza,
- malo origana, bosiljak,
- so i biber po ukusu,
- sir mocarela
Priprema:
Filete bijelog mesa/prsa ispeći na malo maslinovog ulja po par minuta sa obje strane tako da porumene. Izvaditi ih i ostaviti na toplom.
U isti tiganj dodati dvije kašike ulja i propržiti sitno isjeckan češnjak i crni luk.
Kada luk postane staklast dodati paradajz koji ste prethodno očistili i sitno isjeckali i začine po vašem ukusu,so,biber,suhe začine pa sve zajedno dinstati negde oko 15 minuta.
Meso poređati u vatrostalnu tepsiju, preliti sa dobijenim sosom od paradajza, prekriti listovima mocarela sira (ili mocarelom koju ste izrendali) i zapeći u rerni tako da se sir istopi.
Kao prilog ovom jelu možete koristiti krompir,rižoto kao i tjesteninu.Dobar tek!
Izvor.stvarukusa.rs
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar