četvrtak, 3. kolovoza 2017.

Zapečena piletina na italijanski način


Italijanska kuhinja ima poseban šmek i miriše zanosno,evo današnji recept je upravo  takav,jako ukusno ,mirisno i neodoljivo a jednostavno i brzo za pripremu....


Potrebno:

- 1/2 kg pilećih fileta  
- 3 kašike maslinovog ulja, 
- 4 češnja češnjaka 
- 1 glavica crnog luka
- 2 paradajza, 

- malo origana, bosiljak, 
- so i biber po ukusu, 

- sir mocarela

Priprema:

Filete bijelog mesa/prsa ispeći na malo maslinovog ulja po par minuta sa obje strane tako da porumene. Izvaditi ih i ostaviti na toplom.

U isti tiganj dodati dvije kašike ulja i propržiti sitno isjeckan češnjak i crni luk. 

Kada luk postane staklast dodati paradajz koji ste prethodno očistili i sitno isjeckali i začine po vašem ukusu,so,biber,suhe začine pa sve zajedno dinstati negde oko 15 minuta.


Meso poređati u vatrostalnu tepsiju, preliti sa dobijenim sosom od paradajza, prekriti listovima mocarela sira (ili mocarelom koju ste izrendali) i zapeći u rerni tako da se sir istopi.


Kao prilog ovom jelu možete koristiti krompir,rižoto kao i tjesteninu.Dobar tek!


Izvor.stvarukusa.rs

Nema komentara:

Objavi komentar