petak, 15. rujna 2017.

Fine hrskave engleske krofne iz rerne


Za sve ljubitelje finih,hrskavih i mirisnih krofni evo jedan idealan recept, jako lagan i jednostavan a užitak pri svakom zalogaju fantastičan, možete ih puniti po vašoj želji, čokoladom ili marmeladom a izvrsne su i bez punjenja...



Potrebno:

300 g brašna
- 1 dl mlakog mleka
- 25 g svežeg kvasca
- 2 supene kašike šećera
- 80 g maslaca
- 2 jaja
- 0,5 dl slatke pavlake
- 1 kašika meda
- ulje, so
- 1 jaje za premazivanje



Priprema:

Pripremljen kvasac preliti mlakim mlekom i ostaviti na toplom dok ne nadođe. U dubokoj činiji mikserom promešati brašno, šećer, maslac i na vrh noža soli. U drugoj činiji dobro umutiti dva jaja (prvo dobro umutiti belance, pa zatim dodati žumance), tako da budu penasta. Dodati slatku pavlaku, med i kvasac. 

Mase sjediniti, pa zatim zamesiti da dobijete glatko testo. Oklagijom rastanjiti testo na 1 cm debljine i modlom vaditi krofne. Poslagati ih u pouljen pleh, premazati jajetom ostaviti da odstoje na toplom pola sata. Ubaciti krofne u vruću rernu pa peći dok lepo ne porumene. Servirati uz čaj i džem po izboru ili čokoladu. Dobar tek!



Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar