petak, 15. rujna 2017.

Osvježavajuća torta od voćnog jogurta koja se ne peče


Ako volite fine, lagane torte a uz to još osvježavjuće ovo je pravi recept za vas.Torta je gotova za tren a što je najvažnije nemora se peći i gubiti dragocjeno vrijeme za vaš odmor nakon napornog dana, zaista je preukusna, njamiiii...



Potrebno:

- pakovanje piškota
- šoljica skuvane jake kafe
- ekstrat ruma
- 100 ml slatke pavlake
- 200 g voćnog jogurta od jagoda
- 100 g šećera
- 300 g jagoda (malina ili kupina)
- 100 g čokolade za kuhanje
- pola kašičice ulja 



Priprema:

Piškote umačite u ohlađenu skuvanu crnu kafu, u koju ste dodali 3–4 kapi ekstrata ruma. 

Obložite činiju plastičnom folijom, na dno i sa strane poređajte piškote i filujte. Fil napravite ovako: u činiju za mućenje sipajte slatku pavlaku, voćni jogurt, šećer i iseckano voće, pa sve zajedno mutite mikserom da se masa izjednači i bude penasta.


Sipajte u činiju obloženu piškotama, preko fila opet poređajte piškote i stavite u zamrzivač da prenoći. Sutradan smrznutu tortu prevrnite na tacnu i prelijte čokoladnom glazurom.

Priprema za glazura: izlomite čokoladu, dodajte pola kašičice ulja, nekoliko kapi ekstrakta ruma i istopite na tihoj vatri. Tortu držite u frižideru i služite kad se odledi.Dobar tek!



Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar