Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
nedjelja, 2. rujna 2018.
Zapečena,hrskava piletina s pirinčem iz rerne
Volim pirinač i veoma često ga pripremam ali najrađe biram pirinač pripremljen u rerni s piletinom,jakooo,jakooo ukusan i neuporedivo najbolji,probajte sigurno će vam se dopasti!
Sastav:
- 3-4 kašike ulja
- 800 g piletine (batak, karabatak, pileća prsa)
- 2 kašičice vegete
- 150 g luka
- 250 g svežeg paradajza
- 300 g sveže paprike
- 500 ml vode
- 1 kocka za supu od povrća
- 350 g pirinča
- 200 ml soka od paradajza
- peršun
Način pripreme
Na zagrejanom ulju propržite pileće meso, pospite vegetom, nalijte s malo vode i dinstajte oko 15 minuta.
Meso izvadite iz posude i stavite na toplo mesto.
Na istoj masnoći propržite iseckani luk i kratko ga prodinstajte. Dodajte paradajz isečen na kockice, a zatim i papriku isečenu na veće kocke i zajedno dinstajte oko 10 minuta.
U drugu posudu sipajte vodu, pustite da provri pa dodajte kocku za supu i kuvajte 1-2 minuta.
Na pleh (vel. 33×21 cm) rasporedite pirinač, pa preko njega rasporedite pripremljenu piletinu, dinstano povrće pa zalijte supom.
Ovako pripremljen pirinač pecite u rerni zagrejanoj na 200°C oko 30 minuta.
Kada je jelo gotovo pospite iseckanim peršunom i poslužite toplo uz zelenu salatu.
Savet: Tokom dinstanja povrću možete dodati isečene tikvice i iseckani beli luk.
Izvor.novine.ca
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar