ponedjeljak, 26. studenoga 2018.

Fantastično kremasta torta slatki greh



Samo ime ove torte "slatki greh", mami da je probate, sigurna sam da će vas oduševiti i stalno mamiti na zalogaj više jer je spoj svega onoga što bi poželjeli u jednom kolaču  a uz to tako fino kremasta i moćna...




                          Slatki greh


Sastav:
- 9 jaja,
- 180 g šećera,
- 100 g mlevenih oraha,
- 50 g seckanih oraha,
- 150 g čokoladnih mrvica
- 120 g brašna
- 50 g suvog grožđa
- 100 g prah šećera
- pola kesice praška za pecivo

Fil:
- 250 g maslaca,
- 1dl mleka,
- 2 dl slatke pavlake,
- 50 g sitnih čokoladnih bombona

Način pripreme

Za prvu koru umutite čvrstu penu od pet belanaca i 100 g šećera, dodajte jedno po jedno pet žumanaca, 100 g mlevenih oraha, polovinu čokoladnih mrvica, prašak za pecivo i 20 g brašna.

Ispecite u rerni na temperaturi oko 180 C u okruglom podmazanom kalupu.

Za drugu koru umutite čvrstu penu od četiri belanceta, 80 g šećera, dodajte seckane orahe, suvo grožđe i 80 g brašna. Ispecite je kao i prvu.
 
Za to vreme pripremite fil. Penasto umutite mikserom 4 žumanceta sa 100 g prah šećera, dodajte 20 g brašna, sipajte mleko i uz mešanje kuvajte na pari dok se ne zgusne.

Prohlađen krem sjedinite s prethodno dobro umućenim maslacem i preostalim čokoladnim mrvicama. 
Nafilujte tortu, premažite je umućenom slatkom pavlakom, ukrasite je i ostavite u frižideru da se stegne.

Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar