Sastav: - 9 jaja, - 180 g šećera, - 100 g mlevenih oraha, - 50 g seckanih oraha, - 150 g čokoladnih mrvica - 120 g brašna - 50 g suvog grožđa - 100 g prah šećera - pola kesice praška za pecivo
Fil: - 250 g maslaca, - 1dl mleka, - 2 dl slatke pavlake, - 50 g sitnih čokoladnih bombona Način pripreme Za prvu koru umutite čvrstu penu od pet belanaca i 100 g šećera, dodajte jedno po jedno pet žumanaca, 100 g mlevenih oraha, polovinu čokoladnih mrvica, prašak za pecivo i 20 g brašna.
Ispecite u rerni na temperaturi oko 180 C u okruglom podmazanom kalupu.
Za drugu koru umutite čvrstu penu od četiri belanceta, 80 g šećera, dodajte seckane orahe, suvo grožđe i 80 g brašna. Ispecite je kao i prvu. Za to vreme pripremite fil. Penasto umutite mikserom 4 žumanceta sa 100 g prah šećera, dodajte 20 g brašna, sipajte mleko i uz mešanje kuvajte na pari dok se ne zgusne.
Prohlađen krem sjedinite s prethodno dobro umućenim maslacem i preostalim čokoladnim mrvicama. Nafilujte tortu, premažite je umućenom slatkom pavlakom, ukrasite je i ostavite u frižideru da se stegne.
Izvor:novine.ca |
Nema komentara:
Objavi komentar