utorak, 20. studenoga 2018.

Vegetarijanski bećarac paprikaš


Svakodnevno nastojimo pripremiti raznovrsnu hranu koja će ujedno biti i jako zdrava i bogata za naše zdravlje.Ovaj paprikaš bi rado preporučila svima jer je bukvalno zdravlje na tanjuru,zaista ukusan i to bez mesa..

                               
                              Slikovni rezultat za bećar paprikaÅ¡ slike
Sastav:
- 2-3 srednje glavice crnog luka,
- 500 grama  paprike
- 800 grama paradajza,
- pola šoljice ulja i so,
-aleva paprika, biber i peršun
Način pripreme: 

Očistite, operite i na rebarca iseckajte crni luk i stavite na ulje da se prži sve dok luk ne postane staklast.
 
Posolite i dodajte oprane i isečene paprike.

Kad paprike omekšaju, dodajte opran i isečen paradajz pa sve zajedno pržite dalje uz stalno mešanje. 

Kad sok paradajza potpuno uvri, tada dodajte pola kaščice aleve paprike, pa sve još malo propržite, a zatim sklonite sa šporeta.
Ukoliko volite, možete na kraju razbiti 1 jaje u smesu i ostaviti da se proprži još par minuta. 

Dodajte sitno iseckan peršun. Služite dok je toplo. Dobar tek!


Izvor:novine.ca,slika:stil.kurir.rs

Nema komentara:

Objavi komentar