Svakodnevno nastojimo pripremiti raznovrsnu hranu koja će ujedno biti i jako zdrava i bogata za naše zdravlje.Ovaj paprikaš bi rado preporučila svima jer je bukvalno zdravlje na tanjuru,zaista ukusan i to bez mesa..
Sastav:
- 500 grama paprike
- 800 grama paradajza,
- pola šoljice ulja i so,
-aleva paprika, biber i peršun
Način pripreme:
Očistite, operite i na rebarca iseckajte crni luk i stavite na ulje da se prži sve dok luk ne postane staklast.
Posolite i dodajte oprane i isečene paprike.
Kad paprike omekšaju, dodajte opran i isečen paradajz pa sve zajedno pržite dalje uz stalno mešanje.
Kad paprike omekšaju, dodajte opran i isečen paradajz pa sve zajedno pržite dalje uz stalno mešanje.
Kad sok paradajza potpuno uvri, tada dodajte pola kaščice aleve paprike, pa sve još malo propržite, a zatim sklonite sa šporeta.
Ukoliko volite, možete na kraju razbiti 1 jaje u smesu i ostaviti da se proprži još par minuta.
Dodajte sitno iseckan peršun. Služite dok je toplo. Dobar tek!
Izvor:novine.ca,slika:stil.kurir.rs
Ukoliko volite, možete na kraju razbiti 1 jaje u smesu i ostaviti da se proprži još par minuta.
Dodajte sitno iseckan peršun. Služite dok je toplo.
Nema komentara:
Objavi komentar