Potrebno:
- 3 jaja
- 115g maslaca ili margarina
- 170g tamne čokolade
- 150ml crnog vina
- suhe višnje ,pola šolje od 150ml
- 3/4 šolje šećera
- 4 kašike kakao praha
- 1/3 kašičice cimeta
- 1 šolja brašna
- 4 klinčića
- 4 kašike sjeckanih badema
- 1/3 kašičice praška za pecivo i malo soli
Priprema:
Zagrijte vino s klinčićima i cimetom. Maknite s vatre i dodajte u njega sušene višnje. Ostavite ih 30-ak minuta u vinu.
Maslac otopite na laganoj vatri. Maknite s vatre i u njega dodajte čokoladu. Pustite da malo odstoji i počne se topiti, a onda sve dobro promiješajte da se napravi jednolična smjesa. Neka se malo prohladi, a onda smjesu čokolade i maslaca prebacite u veću posudu za miksanje.
Dodajte jaja, jedno po jedno, a nakon svakog jaja mikserom izradite smjesu. Zatim dodajte šećer i miksajte. Umiješajte kakao prah i pomiješajte sve u jednoličnu smjesu.
U drugoj posudi pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo. Tu smjesu polako umiješajte u smjesu s mokrim sastojcima – ručno, ne mikserom. Nemojte previše miješati, samo toliko da se svi sastojci prožmu i da se napravi jednolična smjesa.
U smjesu za browniese dodajte vino tako što ćete ga procijediti, kako ne bi upali klinčići. Zatim odvojite klinčiće od suhih višanja; klinčiće izbacite, a višnje također pomiješajte sa smjesom za browniese. Dodajte nasjeckane bademe. Sve dobro izmiješajte.
Pleh za pečenje namažite maslacem i obložite papirom za pečenje. Smjesu za browniese izlijte u pleh i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 25 minuta. Ohladite ih i izrežite i uživajte u kombinaciji ovih finih okusa!
Izvor:slatkisvijet.com
Nema komentara:
Objavi komentar