srijeda, 26. prosinca 2018.

Savršena poslastica za samo deset minuta - Torta kraljice Elizabete



Priprema ove torte je zaista jednostavna i imate jedinstvenu poslasticu za svega desetak minuta, ono što je najvažnije da se uopšte ne peče.Tako jednostavno a ujedno savršeno,oduševit će vas..




                            Slikovni rezultat za torta kraljice Elizabete slike

Potrebno:

120 g crne čokolade

- 120 g šećera

- 120 g putera

- 220 g keksa

Za glazuru
220 g crne čokolade
Za ukrašavanje
- 20 g čokolade 
- malo mljevenog keksa ili oraha

Priprema
Podmažite puterom pleh i prekrijte masnim papirom. 
Izlomite keks na komadiće (veličine badema).
Pjenasto umutite puter i šećer, dodajte otopljenu čokoladu i muteći dodajte jaje. 
Dodajte i izlomljeni keks, dobro promiješajte žicom, pa sipajte u podmazani pleh i ostavite da se hladi najmanje 3 sata. 
Prelijte glazurom od otopljene čokolade pa ostavite na sobnoj temperaturi. 
Ukrasite rendanom čokoladom i mljevenim orasima.
Dobar tek!

Izvor:aura.ba,foto:stil.kurir.rs

Nema komentara:

Objavi komentar