Oblande su poslastica koju svi vole, tako hrskave ispunjene finim punjenjem ,zaista ko može da odoli. Ovaj recept za oblande u tri boje nedavno sam pronašla i oduševio me fantastičnim okusom, brzinom pripreme i jednostavnošću.Uistinu je jamiii...

Potrebno:
- 4 oblande
- 500 gr badema
- kakao
- ekstrat maline
- 500 gr šećera
- sok od pola limuna
- vanilin šećer
Priprema:
Badem oljuštiti, obariti a zatim ga samleti.
U pripremljenu šerpu staviti šećer, naliti ga sa 2 čaše vode pa dodati obaren, oljušten i samleven badem, i sok od pola limuna. Sve zajedno staviti na šporet da se kuva dok ne bude gusta masa.
Nadev podeliti na tri dela: jedan deo obojiti kakaoom, drugi ekstratom maline (možete izabrati i ekstrat po vašoj želji.), a treći ostaviti neobojen.
Uzeti pripremljene oblande pa preko prve razvući kakao nadev, pa onda staviti drugu oblandu, preko nje staviti crveni nadev, pa onda stavite treću oblandu.
Nju premazati belim nadevom i završiti četvrtom oblandom. Ostaviti kolač da stoji na hladnom mestu. Kad zatreba seći i služiti.
Savet:Ukoliko nemate bademe možete koristiti orahe ili lešnike.
Izvor:novine.ca
Nema komentara:
Objavi komentar