Malo je onih koji nevole finu , kremastu krempitu koja je tako lagana i prava radost za nepce.Današnji recept je jako jednostavan i priprema se za tren a rezultat je jamiiii
Potrebno:
- 2 gotove lisnate kore za krempite
- 4 jaja
- 1 vanilin šećera
- 18 kašika šećera
- 8 kašika brašna
- 3 kašike gustina
- 1 l mlijeka
Priprema:
Žumanca umutiti pa dodati šećer, vanilin šećer, brašno, gustin i 2 dl mleka, fino sjediniti da nema grudvica.
Ostatak mlijeka staviti da provri pa sipati smjesu i kuhati uz neprekidno miješanje, dok smjesa ne postane gusta, oko 3 minuta.
Skuhanu smjesu skloniti da se malo prohladi, a u međuvremenu umutiti bjelanca sa 9 kašika šećera u čvrst šam pa ih dodati u još topao krem i sa kašikom lagano promiješati.
Odozgo posipati šećer u prahu.
Ostavite da se dobro ohladi i stvrdne u frižideru prije služenja.
Dobar tek!
Izvor:aura.ba
Nema komentara:
Objavi komentar