srijeda, 15. svibnja 2019.

Ukusna tjestenina na mediteranski način gotova za tren


Fina tjestenina na mediteranski način koju ćete pripremiti brzo i lako te uživati u prelijepom osvježavajućem mirisu i okusu ,zaista je jamiii...


                      Slikovni rezultat za tjestenina s povrćem slike


Potrebno:

- 2 žlice naribanog parmezana

- 350 g spiralne tjestenine

- 100 g luka


- 50 ml maslinova ulja


- 2 češnja češnjaka


- 80 g celerova korijena


- 250 g tikvica


- 1 slatka paprika mljevena


- 250 g svježih rajčica


- 1-2 žlice Vegete mediteran, sol, peršun

 
Priprema

Luk narežite na ploškice, a celerov korijen, tikvice i papriku na kockice. 


Rajčicu ogulite, očistite od sjemenki pa je također narežite na kockice.

Na ugrijanom ulju propirjajte luk, papriku i celerov korijen. 


Zatim dodajte tikvice, rajčice i Vegetu mediteran. Sve kratko propirjajte, podlijevajući vodom dok povrće ne omekša. Na kraju umiješajte nasjeckani češnjak.

Tjesteninu skuhajte, ocijedite, dodajte pirjanom povrću i sve dobro izmiješajte.


Tjesteninu u umaku od povrća prije nego poslužite pospite s ribanim parmezanom i peršunom te ukrasite komadićima isjeckane svježe rajčice.


Ukoliko nemate svježe rajčice možete upotrijebiti pelate, a tikvice zamijeniti patlidžanima.



Izvor:laudato.hr.foto:m.novi.ba
 

Nema komentara:

Objavi komentar