Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
srijeda, 15. svibnja 2019.
Ukusna tjestenina na mediteranski način gotova za tren
Fina tjestenina na mediteranski način koju ćete pripremiti brzo i lako te uživati u prelijepom osvježavajućem mirisu i okusu ,zaista je jamiii...
Potrebno:
- 2 žlice naribanog parmezana
- 350 g spiralne tjestenine
- 100 g luka
- 50 ml maslinova ulja
- 2 češnja češnjaka
- 80 g celerova korijena
- 250 g tikvica
- 1 slatka paprika mljevena
- 250 g svježih rajčica
- 1-2 žlice Vegete mediteran, sol, peršun
Priprema
Luk narežite na ploškice, a celerov korijen, tikvice i papriku na kockice.
Rajčicu ogulite, očistite od sjemenki pa je također narežite na kockice.
Na ugrijanom ulju propirjajte luk, papriku i celerov korijen.
Zatim dodajte tikvice, rajčice i Vegetu mediteran. Sve kratko propirjajte, podlijevajući vodom dok povrće ne omekša. Na kraju umiješajte nasjeckani češnjak.
Tjesteninu skuhajte, ocijedite, dodajte pirjanom povrću i sve dobro izmiješajte.
Tjesteninu u umaku od povrća prije nego poslužite pospite s ribanim parmezanom i peršunom te ukrasite komadićima isjeckane svježe rajčice.
Ukoliko nemate svježe rajčice možete upotrijebiti pelate, a tikvice zamijeniti patlidžanima.
Izvor:laudato.hr.foto:m.novi.ba
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar