petak, 31. svibnja 2019.

brza torta od keksa i slatkog vrhnja koja se ne peče, savršeno slatko zadovoljstvo



Obožavam ovu tortu,tako fina kremasta u kombinaciji sa keksićima punjenim komadićima čokolade, a uz to još ne peče se, brzo ,lako i slatko, ma uživajj u slatkom zadovoljstvu....



                  

Potrebno:

600 g  cookies čajnog peciva sa komadićima čokolade

- 500 ml slatkog vrhnja (šlaga)

- 3 mala sirna namaza

- 4 žlice kiselog vrhnja

- 100 g šećera u prahu

- 200 ml mlijeka

Priprema:

Okrugli kalup promjera 22 cm obložite prozirnom folijom ako tortu namjeravate istresti nakon hlađenja. Ako radite u kalupu kojemu se otvaraju stranice, onda folija nije potrebna na dnu nego samo na stranicama radi lakšeg odvajanja.

Slatko vrhnje miksati sa šećerom u prahu kako bi se dobio čvrsti šlag. Tada dodati kiselo vrhnje i sirni namaz pa dobro sve sjediniti.

Svaki keks kod slaganja kratko umočiti u mlijeko i početi slagati u krug po stranici kalupa.  

Znači slažemo redove keksa izvana prema unutra! Preko složenog reda keksa špatulicom nanijeti sloj kreme cca 1-2 cm debljine. 

Sada je na redu drugi krug keksa na isti način – umočiti u mlijeko i prisloniti uz kremu. Nanijeti drugi red kreme i tako dok se sve ne potroši. Sa malo kreme poravnati tortu od gore i staviti u hladnjak da se dobro stisne. 

Ostalu kremu sačuvati u zatvorenoj posudi jer će vam trebati za premazivanje torte kada se stisne.

Ohlađenu tortu osloboditi kalupa pa ju sa svih strana premazati ostatkom kreme. Od gore posipati struganom čokoladom i poslužiti.


Izvor:recipeci.com

Nema komentara:

Objavi komentar