petak, 31. svibnja 2019.

Pljeskavice od graška i slanutka s ukusnom kuskus salatom


Pripremite jakoo jako ukusne pljeskavice za tren i oduševite svoje drage. Pružite pljeskavicama/falafel makeover koristeći mješavinu slanutka i smrznutog graška, poslužite s kuskusom i jogurtom za jeftin ali ukusan obrok!




                     Pea falafels with minty couscous salad

Potrebno:

- 400g smrznutog graška

- 400g slanutka, isušen

- 3 žlice brašna, plus malo za pospipanje

- 2 češnja češnjaka, zgnječena

- 2 žličice sjemena kima

- 2 žlice glatkog maslaca od kikirikija ili tahini

- 1mali peršin, sjeckani

- 1mala metvica, isjeckana

- polet i sok 1 limun

- 200 g kuskusa

- 3 žlice maslinovog ulja

- 4 velike rajčice, sjeckani

- 100 ml prirodnog jogurta


Priprema:

Stavite grašak u cjedilo i pustite ispod vruće slavine da se odmrzne. 

Dobro iscijedite, a zatim pola stavite u procesor hrane. Drugu polovinu kuhajte oko 5 minuta te ocijedite i ostavite sa strane kako bi poslije dodali kuskusu. 

Dodajte slanutak, brašno, češnjak, kuminovo sjeme, maslac od kikirikija ili tahini, peršin, koricu limuna i obilje začina. 

Mješajte sastojke u pastu, dodajući kapljicu vode ako izgleda previše mrvljiv. 

Od dobijene paste mokrim rukama oblikujte smjesu u 8 pljeskavica, poprašite s brašnom, zatim stavite na tanjur i ohladite 10 minuta, ili dulje ako imate vremena. 

Prokuhajte vodu u čajniku.

Stavite kuskusa u veliku zdjelu, začinite, zatim prelijte dovoljno kipuće vode da samo prekrijete. Ostavite da tako stoji 5 minuta.



Zagrijte 2 žlice ulja u velikoj tavi. 

Falafele/pljeskavice pržite 2-3 minute na svakoj strani, sve dok ne budu svježe i zlatne - to ćete možda morati učiniti u serijama, pa ih držite toplim u niskoj pećnici dok to radite. 

Dodajte preostalo ulje, limunov sok, metvicu, rajčicu i grašak kuskusu te lagano promiješajte.

Poslužite ove predivne pljeskavice/falafele uz ukusni kuskus i jogurt. Dobar tek!

Izvor:bbcgoodfood.com

Nema komentara:

Objavi komentar