Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
petak, 31. svibnja 2019.
Pljeskavice od graška i slanutka s ukusnom kuskus salatom
Pripremite jakoo jako ukusne pljeskavice za tren i oduševite svoje drage. Pružite pljeskavicama/falafel makeover koristeći mješavinu slanutka i smrznutog graška, poslužite s kuskusom i jogurtom za jeftin ali ukusan obrok!
Potrebno:
- 400g smrznutog graška
- 400g slanutka, isušen
- 3 žlice brašna, plus malo za pospipanje
- 2 češnja češnjaka, zgnječena
- 2 žličice sjemena kima
- 2 žlice glatkog maslaca od kikirikija ili tahini
- 1mali peršin, sjeckani
- 1mala metvica, isjeckana
- polet i sok 1 limun
- 200 g kuskusa
- 3 žlice maslinovog ulja
- 4 velike rajčice, sjeckani
- 100 ml prirodnog jogurta
Priprema:
Stavite grašak u cjedilo i pustite ispod vruće slavine da se odmrzne.
Dobro iscijedite, a zatim pola stavite u procesor hrane. Drugu polovinu kuhajte oko 5 minuta te ocijedite i ostavite sa strane kako bi poslije dodali kuskusu.
Dodajte slanutak, brašno, češnjak, kuminovo sjeme, maslac od kikirikija ili tahini, peršin, koricu limuna i obilje začina.
Mješajte sastojke u pastu, dodajući kapljicu vode ako izgleda previše mrvljiv.
Od dobijene paste mokrim rukama oblikujte smjesu u 8 pljeskavica, poprašite s brašnom, zatim stavite na tanjur i ohladite 10 minuta, ili dulje ako imate vremena.
Prokuhajte vodu u čajniku.
Stavite kuskusa u veliku zdjelu, začinite, zatim prelijte dovoljno kipuće vode da samo prekrijete. Ostavite da tako stoji 5 minuta.
Zagrijte 2 žlice ulja u velikoj tavi.
Falafele/pljeskavice pržite 2-3 minute na svakoj strani, sve dok ne budu svježe i zlatne - to ćete možda morati učiniti u serijama, pa ih držite toplim u niskoj pećnici dok to radite.
Dodajte preostalo ulje, limunov sok, metvicu, rajčicu i grašak kuskusu te lagano promiješajte.
Poslužite ove predivne pljeskavice/falafele uz ukusni kuskus i jogurt. Dobar tek!
Izvor:bbcgoodfood.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar