petak, 31. svibnja 2019.

Fantastična kineska curry piletina


Kuhajte lagani, zdravi curry sa samo 15 minuta pripreme za zdrav obrok. Poslužite s pahuljastom kuhanom rižom i uživajte u fantastičnom obroku...


Chicken curry wth rice and peas in bowls, with chopsticks alongside

Potrebno:

- 4 pileća prsa bez kože, izrezana na komade 

- 2 žličice kukuruznog brašna

- 1 luk, isječen na kockice

- 2 žlice ulja

- 1 češanj češnjaka, zgnječen

- 2 žličice curry praha

- 1 žličica kurkume

- ½ žličice mljevenog đumbira

- prstohvat šećera

- 400 ml pilećeg temeljca ili kocka za pileću supu

- 1 žličica sojinog umaka

- šaku zamrznutog graška, riža


Priprema:

Uvaljajte komadiće pilećeg mesa u kukuruzno brašno i dobro začinite po želji. Odložite ih na stranu.

Na pola ulja u voku popržite luk na niskoj ili srednjoj vatri, dok se ne omekša - oko 5-6 minuta - zatim dodajte češnjak i kuhajte minutu. 

Umiješajte začine i šećer i kuhajte još jednu minutu, zatim dodajte pileći temeljac i sojin umak,  i kuhajte 20 minuta. Sve stavite u blender i miješajte dok ne postane glatko.

Obrišite tavu i pržite piletinu u preostalom ulju dok se ne posmedji. 



Istresite umak iz blendera natrag u tavu i stavite sve na laganicu, promiješajte grašak i kuhajte 5 minuta. Dodajte malo vode ako trebate razrijediti umak. 

Ovu izvrsnu kinesku curry piletinu poslužite s rižom. Dobar tek!

Izvor:bbcgoodfood.com

Nema komentara:

Objavi komentar