Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
petak, 31. svibnja 2019.
Fantastična kineska curry piletina
Kuhajte lagani, zdravi curry sa samo 15 minuta pripreme za zdrav obrok. Poslužite s pahuljastom kuhanom rižom i uživajte u fantastičnom obroku...
Potrebno:
- 4 pileća prsa bez kože, izrezana na komade
- 2 žličice kukuruznog brašna
- 1 luk, isječen na kockice
- 2 žlice ulja
- 1 češanj češnjaka, zgnječen
- 2 žličice curry praha
- 1 žličica kurkume
- ½ žličice mljevenog đumbira
- prstohvat šećera
- 400 ml pilećeg temeljca ili kocka za pileću supu
- 1 žličica sojinog umaka
- šaku zamrznutog graška, riža
Priprema:
Uvaljajte komadiće pilećeg mesa u kukuruzno brašno i dobro začinite po želji. Odložite ih na stranu.
Na pola ulja u voku popržite luk na niskoj ili srednjoj vatri, dok se ne omekša - oko 5-6 minuta - zatim dodajte češnjak i kuhajte minutu.
Umiješajte začine i šećer i kuhajte još jednu minutu, zatim dodajte pileći temeljac i sojin umak, i kuhajte 20 minuta. Sve stavite u blender i miješajte dok ne postane glatko.
Obrišite tavu i pržite piletinu u preostalom ulju dok se ne posmedji.
Istresite umak iz blendera natrag u tavu i stavite sve na laganicu, promiješajte grašak i kuhajte 5 minuta. Dodajte malo vode ako trebate razrijediti umak.
Ovu izvrsnu kinesku curry piletinu poslužite s rižom. Dobar tek!
Izvor:bbcgoodfood.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar