utorak, 28. svibnja 2019.

Pečeni bijeli riblji fileti s krumpirom, rajčicama i začinskim biljem



Pečeni bijeli riblji fileti s krumpirom, rajčicama i začinskim biljem za zdravu i bezglutensku večernju večeru...




                                Greek-style roast fish

Potrebno:

- 5 malih krumpira, (oko 400 g), očistiti i izrezati na klinove

- 1 luk, prepolovljen i narezan

- 2 češnja češnjaka, grubo isjeckana

- ½ kašičice sušenog origana ili  nasjeckanog svježeg origana

- 2 žlice maslinovog ulja

- ½ limuna, izrežite na klinove

- 2 velika rajčica, izrežite na klinove

- 200g ribljih fileta (oko 2 komada ) 

-  sitno isjeckan peršin


Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200C / 180C ventilator / plin 6. 

Stavite krumpir, luk, češnjak, origano i maslinovo ulje u lim za pečenje, začinite, zatim pomiješajte s rukama kako biste sve premazali u ulju. 

Pecite 15 minuta, sve preokrenite i pecite još 15 minuta.

Dodajte limun i rajčice te pecite 10 minuta.  



Zatim na vrhu stavite riblje filete i pecite još 10 minuta. 

Poslužite toplo jelo posuto isjeckianim  peršinom.

Dobar tek!


Izvor:bbcgoodfood.com

Nema komentara:

Objavi komentar