utorak, 28. svibnja 2019.

Fina piletina sa curry pastom,krompirom i špinatom






                            Sweet potato & chicken curry


Potrebno:

- 500 g slatkog krumpira, oguliti i izrezati na komadiće veličine ugriza

- 1 kašičica maslinovog ulja

- 4 fileta pilećih butina bez kože, od kojih je svaki izrezan u velike komade

- 1 veliki crveni luk, izrezan na klinove

- 2 žlice rogan josh curry paste

- 2 velika rajčica, grubo usitnjene

- 125g špinata

Priprema:

Kuhajte slatki krumpir u kipućoj, slanoj vodi otprilike 5-7 minuta dok samo omekša. 

Dobro isušite, ogulite, a zatim stavite na stranu. 

U međuvremenu, zagrijte ulje u velikoj tavi, zatim dodajte  luk a potom i piletinu. 

Pržite 5-6 minuta dok se piletina ne dobije finu zlatnu boju a zatim umiješajte curry pastu, kuhajte 1 min, dodajte rajčice, zatim kuhajte još minut.

Ulijte 100ml kipuće vode i dobro promiješajte. 


Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta, dodajte špinat, zatim kuhajte 2 minute dok ne uvene. 

Na kraju samog kuhanja dodajte kockice kuhanog krompira.

Poslužite toplo uz rižu ili kuskus.

Dobar tek!


Izvor:bbcgoodfood.com

Nema komentara:

Objavi komentar