Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
utorak, 28. svibnja 2019.
Fina piletina sa curry pastom,krompirom i špinatom
Potrebno:
- 500 g slatkog krumpira, oguliti i izrezati na komadiće veličine ugriza
- 1 kašičica maslinovog ulja
- 4 fileta pilećih butina bez kože, od kojih je svaki izrezan u velike komade
- 1 veliki crveni luk, izrezan na klinove
- 2 žlice rogan josh curry paste
- 2 velika rajčica, grubo usitnjene
- 125g špinata
Priprema:
Kuhajte slatki krumpir u kipućoj, slanoj vodi otprilike 5-7 minuta dok samo omekša.
Dobro isušite, ogulite, a zatim stavite na stranu.
U međuvremenu, zagrijte ulje u velikoj tavi, zatim dodajte luk a potom i piletinu.
Pržite 5-6 minuta dok se piletina ne dobije finu zlatnu boju a zatim umiješajte curry pastu, kuhajte 1 min, dodajte rajčice, zatim kuhajte još minut.
Ulijte 100ml kipuće vode i dobro promiješajte.
Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta, dodajte špinat, zatim kuhajte 2 minute dok ne uvene.
Na kraju samog kuhanja dodajte kockice kuhanog krompira.
Poslužite toplo uz rižu ili kuskus.
Dobar tek!
Izvor:bbcgoodfood.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar