Ovaj ukusni rolat ili veknu od mljevenog mesa veoma jednostavno i brzo ćete napraviti a užitak je fantastičan, jako ukusno jelo u kombinaciji sa špinatom ili mladim krompirom oduševit će i najveće gurmane...
Potrebno:
- 40 gr. sredine od hleba,
- 3 čena belog luka,
- 2 jaja, so, biber,
- 6 kašika ulja,
- 2 kašike kisele pavlake.
Priprema:
Očistite luk, izgnječite ga nožem na dasci i zatim sitno iseckajte.
Hleb natopite u vodi, ocedite, pa izmešajte sa mesom, jajetom i lukom da dobijete lepu glatku masu.
Posolite, pobiberite i rukom oblikujte veknu.
Stavite veknu u pripremljenu vatrostalnu posudu koju ste prethodno podmazali masnoćom.
Prelijte uljem i pecite u rerni na 400 stepeni oko 15 minuta.
Izvadite veknicu, premažite pavlakom, a zatim je ponovo vratite u rernu da se peče još dvadesetak minuta.
Kada je meso pečeno izvadite iz rerne, malo prohladite, pa tek onda secite na režnjeve.
Poslužite sa spanaćem.
Takođe možete skuhati jaja, glatku masu od mesa i sastojaka možete malo razvaljati, potom staviti kuhana jaja te zarolati meso kao kada pravimo rolat. Dalji postupak je isti.
Dobar tek!
Izvor:novine.ca
Nema komentara:
Objavi komentar