utorak, 7. svibnja 2019.

Fina hrskava ćuretina sa dimljenim sirom u sosu od šampinjona



Fina hrskava ćuretina,ćureć e šnicle od bijelog mesa, u fantastičnoj kombinaciji sa dimljenim sirom, paradajzom i mirisnim šampinjonima, jelo je koje će vas ostaviti bez daha jer je zaista jamii...





                          Jela - Curetina sa sosom od sampinjona

Potrebno:


- 4 velike ćureće šnicle od belog mesa
- 100 g luka
- 120 g dimljenog sira
- 300 svežeg paradajza
- 1 kašika vegete
- 100 ml ulja

Za sos od šampinjona:
- 400 g šampinjona
- 250 ml kisele pavlake
- 3 kašike limunovog soka, biber
Priprema:

Ćureće šnicle nasolite i pobiberite ako volite pikantno dodajte karija ili čilija te ostavite da malo odstoje.

U dubljoj tavi na jednom delu ulja propržiti očišćene i na listiće izrezane šampinjone, dodati limunov sok, pavlaku, biber i još malo prokuvati da se sos zgusne.

Paradajz iseći na kolutove i malo ga propržiti na ulju.

Luk iseći na kolutove i propržiti na ulju dok ne postane hrskav. Izvaditi ga i na istom ulju propržiti ćuretinu  podjednako sa obe strane.

Svaku šniclu staviti na poseban tanjir, preko staviti dimljeni sir isečen na listove, pa ređati redom: luk, paradajz i sve bogato preliti sa sosom od šampinjona.

Tako pripremljenu ćuretinu služiti uz pečen krompir ili nešto drugo po vašem izboru.

Dobar tek!

Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar