Fina hrskava ćuretina,ćureć e šnicle od bijelog mesa, u fantastičnoj kombinaciji sa dimljenim sirom, paradajzom i mirisnim šampinjonima, jelo je koje će vas ostaviti bez daha jer je zaista jamii...
Potrebno:
- 4 velike ćureće šnicle od belog mesa - 100 g luka - 120 g dimljenog sira - 300 svežeg paradajza - 1 kašika vegete - 100 ml ulja Za sos od šampinjona: - 400 g šampinjona - 250 ml kisele pavlake - 3 kašike limunovog soka, biber Priprema: Ćureće šnicle nasolite i pobiberite ako volite pikantno dodajte karija ili čilija te ostavite da malo odstoje. U dubljoj tavi na jednom delu ulja propržiti očišćene i na listiće izrezane šampinjone, dodati limunov sok, pavlaku, biber i još malo prokuvati da se sos zgusne. Paradajz iseći na kolutove i malo ga propržiti na ulju. Luk iseći na kolutove i propržiti na ulju dok ne postane hrskav. Izvaditi ga i na istom ulju propržiti ćuretinu podjednako sa obe strane. Svaku šniclu staviti na poseban tanjir, preko staviti dimljeni sir isečen na listove, pa ređati redom: luk, paradajz i sve bogato preliti sa sosom od šampinjona. Tako pripremljenu ćuretinu služiti uz pečen krompir ili nešto drugo po vašem izboru. Dobar tek! Izvor:novine.ca |
Nema komentara:
Objavi komentar