Izvrstan recept za aromatičnu rižu s piletinom koja se može poslužiti nekoliko dana kasnije, savršena jer možete čak iskoristiti ostatke piletine od prethodnog jela ,fantastični okus kurkume i zavodljivog koriandera uz moćni lovorov list,jamiii...

Potrebno:
- 300g basmati riže
- 25 g maslaca
- 1 veliki luk
- 1 lovorov list
- 3 mahuna kardamona
- mali štapić s cimetom
- 1 žličica kurkume
- 4 pileća prsa bez kože, izrezana na velike komade
- 4 žlice curry paste
- 85g grožđice
- 850 ml piletine
- 30 g korijandera, ½ usitnjenog, ½ listova i 2 žlice tostirane brašno od badema, za posluživanje
Priprema:
Namočite 300g basmati riže u toplu vodu, a zatim operite sa hladnom vodom dok se voda ne pročisti.
Zagrijte 25g maslaca u loncu i kuhajte 1 sitno narezani veliki luk s 1 lovorovim listom, 3 kardamonske mahune i 1 malom štapićem cimetom 10 minuta.
Pospite u 1 žličici kurkume, zatim dodajte 4 pileća prsa, izrezana u velike komade i 4 žlice curry paste. Kuhajte do aromatičnog.
Umiješajte u lonac s piletinom rižu s 85 g grožđica, a zatim prelijte preko 850 ml pilećeg temeljca.
Na tavu stavite čvrsto postavljeni poklopac i stavite ga na tvrdo kuhanje, zatim spustite toplinu na minimum i kuhajte rižu još 5 minuta.
Isključite toplinu i ostavite 10 minuta.
Dobro promiješajte, dodavajući i miješajući sjeckani korijander.
Za posluživanje, posuti po listovima preostalih 15g korijandera i 2 žlice tostiranog badema.
Dobar tek!
Izvor:bbcgoodfood.com
Nema komentara:
Objavi komentar