ponedjeljak, 15. srpnja 2019.

Aromatična riža sa piletinom koja je tako dobra da prosto nemožete odoliti


Izvrstan recept za aromatičnu rižu s piletinom koja se može poslužiti nekoliko dana kasnije, savršena  jer možete čak iskoristiti ostatke piletine od prethodnog jela ,fantastični okus kurkume i zavodljivog koriandera uz moćni lovorov list,jamiii...


                     Chicken biryani in a big round serving dish


Potrebno:

- 300g basmati riže

- 25 g maslaca

- 1 veliki luk

- 1 lovorov list

- 3 mahuna kardamona

- mali štapić s cimetom

- 1 žličica kurkume

- 4 pileća prsa bez kože, izrezana na velike komade

- 4 žlice curry paste

- 85g grožđice

- 850 ml piletine

- 30 g korijandera, ½ usitnjenog, ½ listova i 2 žlice tostirane brašno od badema, za posluživanje


Priprema:

Namočite 300g basmati riže u toplu vodu, a zatim operite sa hladnom vodom dok se voda ne pročisti.

Zagrijte 25g maslaca u loncu i kuhajte 1 sitno narezani veliki luk s 1 lovorovim listom, 3 kardamonske mahune i 1 malom štapićem cimetom 10 minuta.

Pospite u 1 žličici kurkume, zatim dodajte 4 pileća prsa, izrezana u velike komade i 4 žlice curry paste. Kuhajte do aromatičnog.

Umiješajte u lonac s piletinom rižu s 85 g grožđica, a zatim prelijte preko 850 ml pilećeg temeljca.

Na tavu stavite čvrsto postavljeni poklopac i stavite ga na tvrdo kuhanje, zatim spustite toplinu na minimum i kuhajte rižu još 5 minuta.

Isključite toplinu i ostavite 10 minuta.

Dobro promiješajte, dodavajući i miješajući  sjeckani korijander.

Za posluživanje, posuti po listovima preostalih 15g korijandera i 2 žlice tostiranog badema.

Dobar tek!


Izvor:bbcgoodfood.com

Nema komentara:

Objavi komentar