Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
četvrtak, 4. srpnja 2019.
Barilla tjestenina sa tunjevinom i gljivama na italijanski način,da se oduševite!
Izuzetno ukusno jelo koje ćete napraviti veoma brzo i lako, fantastičnog ukusa kao iz vrhunskih italijanskih restorana, zaista je jamiii...
Potrebno:
- 500 g Barilla Penne Rigate br.73 tjestenine
- 2 žlice ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 1 smeđi luk, sitno sjeckani
- 1 dugi crveni čili, sitno sjeckan
- 200g šalice gljive, tanko narezane
- 500g Five Brothers Christopheov umak od tjestenine s povrćem
- 1 1/2 žlice isušenog Baby kapara u vinskom octu
- 1/2 šalice (75g) isušena masline, prepolovljena
- 240g tune u maslinovom ulju, isušeno
- 1 žlica lista peršin, sjeckani
Priprema:
Kuhajte Barilla Penne Rigate broj 73 u posudi s kipućom vodom slijedeći upute sa pakovanja.
Ocijedite, ostavljajući 1/4 šalice (60 ml) tekućine za kuhanje.
U međuvremenu, zagrijte pola ulja u tavi na srednjoj vatri.
Dodajte luk i čili. Kuhajte, miješajući, 3 minute. Dodajte preostalo ulje i gljive.
Kuhajte 5 minuta ili dok gljiva ne postane zlatna.
Promiješajte u umaku za tjesteninu , kapare i masline.
Smanjite toplinu na nisku razinu.
Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta. Umiješajte tune i sjeckani peršin.
Kuhajte 2 minute ili dok se tuna ne zagrije. Dodajte suhe začine.
Potom dodajte tjesteninu i rezerviranu(ostavljenu tekućinu od tjestenine) tekućinu za kuhanje u smjesu sa tunjevinom i sve lagano izmješajte.
Prije služenja jela pospite s lišćem peršina.
Dobar tek!
Izvor:Taste.com.au
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar