četvrtak, 4. srpnja 2019.

Barilla tjestenina sa tunjevinom i gljivama na italijanski način,da se oduševite!


Izuzetno ukusno jelo koje ćete napraviti veoma brzo i lako, fantastičnog ukusa kao iz vrhunskih italijanskih restorana, zaista je jamiii...



                 Italian tuna pasta


Potrebno:

- 500 g Barilla Penne Rigate br.73 tjestenine

- 2 žlice  ekstra djevičansko maslinovo ulje

- 1 smeđi luk, sitno sjeckani

- 1 dugi crveni čili, sitno sjeckan

- 200g šalice gljive, tanko narezane

- 500g Five Brothers Christopheov umak od tjestenine s povrćem

- 1 1/2 žlice isušenog  Baby kapara u vinskom octu

- 1/2 šalice (75g) isušena  masline, prepolovljena

- 240g  tune u maslinovom ulju, isušeno

- 1 žlica  lista peršin, sjeckani



Priprema:

Kuhajte Barilla Penne Rigate broj 73 u posudi s kipućom vodom slijedeći upute sa pakovanja.

Ocijedite, ostavljajući 1/4 šalice (60 ml) tekućine za kuhanje.

U međuvremenu, zagrijte pola ulja u tavi na srednjoj vatri.

Dodajte luk i čili. Kuhajte, miješajući, 3 minute. Dodajte preostalo ulje i gljive.

Kuhajte 5 minuta ili dok gljiva ne postane zlatna.

Promiješajte u umaku za tjesteninu , kapare i masline.

Smanjite toplinu na nisku razinu.

Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta. Umiješajte tune i sjeckani peršin.

Kuhajte 2 minute ili dok se tuna ne zagrije. Dodajte suhe začine.

Potom dodajte tjesteninu i rezerviranu(ostavljenu tekućinu od tjestenine) tekućinu za kuhanje u smjesu sa  tunjevinom i sve lagano izmješajte.

Prije služenja jela pospite  s lišćem peršina.

Dobar tek!


Izvor:Taste.com.au

Nema komentara:

Objavi komentar