nedjelja, 14. srpnja 2019.

Jelo koje će vas oduševiti - ukusna piletina sa pikantnim kobasicama


Fantastična ideja za vaš današnji ručak, jako ukusna piletina sa pikantnim kobasicama obogaćena slatkom rajčicom i rižom, veoma jednostavno za pripremu a uistinu jamiii...



                 Chicken & chorizo jambalaya in a shallow cast iron dish with wooden spoon

Potrebno:

- 1 kašika maslinovog ulja

- 2 pileća prsa

- 1 luk, isjeckan na kockice

- 1 crvena paprika, tanko narezana

- 2 češnja češnjaka, zgnječena

- 75g chorizo/ljute svinjske kobasice, narezane

- 1 kašika Cajun začin

- 250 g riže dugog zrna

- 400 g rajčice (jedna limenka)

- 350 ml pilećeg temeljca


Priprema:

Zagrijati 1 kašiku maslinovog ulja u velikoj tavi s poklopcem i propržiti  2 sjeckana pileća prsa u trajanju od 5-8 minuta do zlatne boje.

Uklonite i stavite na stranu. 

U istoj tavi istresti 1 luk isjeckan na kockice i kuhajte 3-4 minute dok se ne omekša.

Dodajte 1 tanko narezanu crvenu papriku, 2 slomljena češnjaka češnjaka, 75g narezanog čoriza i 1 žlicu Cajun začina, i kuhajte još 5 minuta.

Na kraju dodajte piletinu s 250g dugim zrnom riže,  400g limenke rajčice i 350ml pilećeg temeljca.

Pokrijte i pirjajte 20-25 minuta dok riža ne postane nježna.

Služiti toplo. Dobar tek!


Izvor:bbcgoodfood.com

Nema komentara:

Objavi komentar