Pastu pripremamo na mogobrojne načine ali balsamico pasta s artičokama će vas oduševiti i sigurno ćete je poželjeti pripremati iznova i iznova. Tako je ukusna da joj ni oni najizbirljiviji nemogu odoliti!
Potrebno:
- 200g paste po izboru,tijesta
- 150g artičoka
- 1 paprika
- 1 glavica luka
- 1 mrkva
- o,5dl aceta balsamica
- sok od pola limuna
- 1dl vrhnja za kuhanje
- 2 režnja češnjaka, 50g kapara, 1 žlica maslinovog ulja
- prstohvat soli, papra, kumina i muškatnog oraščića
Priprema:
Skuhati pasta tijesto al dante.
Na maslinovom ulju propržiti kosani luk, papriku, mrkvu,češnjak i kapare sitno narezane.
Dodati malo vode i artičoke narezane na četvrtine.
Prokuhati i začiniti sa soli, paprom, kuminom i muškatnim oraščićem, pa potom dodati aceto balsamico i tijesto.
Pustiti da još malo kuha, zatim dodati vrhnje za kuhanje i limunov sok.
I to je to, uživajte u ukusnom obroku, dobar tek!
Nema komentara:
Objavi komentar