Živimo u ludom vremenu Korona virusa, svakodnevno nas guše najnovijim vijestima o broju zaraženih i umrlih, a to neminovno dovodi do panike i straha.
Ali ako svoj dan započnete sa moćnim prirodnim antibiotikom nemate razloga za strah, jer samo jak organizam može da se izbori i sa najjačim virusima.Poznati sarajevski ljekar, gostujući na hayat tv dao je oavaj recept koji će vas ojačati i zaštititi od virusa.
Recept za dizanje imuniteta i kašalj:
- 1 cešanj bijelog luka, izgnječen
- 2 kašike mljevenog đumbira ili 1 kašika sirovog sitno izrendanog
- pola kašičice čilija u prahu
- pola kašičice mljevenog cimeta
- svježe iscjeđen sok od limuna oko 1 dl
- 2 kašike meda
Sve sastojke dobro pomiješajte izuzev meda, njega dodajte na kraju, ponovo sve promiješajte da dobijete kompaktnu masu.
Pustite da smjesa odstoji na sobnoj tempraturi oko tri sata a zatim istresite u čistu i sterilnu staklenu teglu.Lijek držite u frižideru i koristite po jednu kašiku ujutro na prazan stomak. Ukoliko ste već prehladjeni uzimajte lijek tri puta dnevno po jednu kašiku prije jela.
Potrebno za dizanje imuniteta:
- 2 kašičice suvog kvasca
- 2 kašičice šećera
- pola čaše tople vode ali ne isuvise i ni u kom slučaju ključale
- tableta C vitamina
U čašu staviti šećer i kvasac i preliti sa toplom vodom, sačekati da se formiraju mjehurići od kvasca odnosno da se završi reakcija kvasca i šećera, zatim lagano promiješati i uz uzimanje jedne tablete c vitamina popiti. Onaj ko nemože na ovaj način C vitamin ,može izdrobiti tamletu i dodati u čašu..
Piti ovako pripremljen napitak nekoliko dana, najviše sedam pa onda napraviti pauzu pa ponovo krenuti sa terapijom.
Za jak imunitet potrebno:
- sok od pola limuna
- kašičica meda
- pola čaše tople vode
Svako jutro kada ustanete prije bilo što da pojedete ili popijete, napravite ovaj jednostavni pripravak koji će vas zaštititi i ojačati, te popite na parazan stomak ili narodski rečeno na štesrce.
Sami ćete ubrzo vidjeti kako postajete jači,vedriji i otporniji, jer priroda ima rješenje za sve naše probleme.
Nema komentara:
Objavi komentar