Volite lazanje ali se ne usudite sami pripremati jer neće biti kao iz restorana, međutim uz ovaj recept dobićete lazanje prste da poližete, tako su ukusne i sočne da su možda i bolje od onih iz restorana a veoma jednostavne za pripremu!
Potrebno:
- 1pakovanje kora za lazanje
- 300 g pilećeg bijelog mesa ili mljevenog purećeg
- 200 ml neutralne pavlake
- 200 ml kisele pavlake
- 2 mrkve
- 200 g trapista
- 100 ml kečapa
- so, biber, suvi biljni začin
Priprema:
Piletinu isijecite na kockice, a mrkvu narendajte, pa ih začinite po ukusu i prodinstajte na ulju oko pet minuta.
Prelijte ih mješavinom obje pavlake i pustite da malo krčka dok se ne zgusne, ali na umjerenoj temperaturi.
Slažite lazanje u vatrostalnu posudu tako da preko svake kore redate fil od piletine i pavlake, prelijte sa malo kečapa i tako do kraja, a po vrhu pospite rendanim trapistom.
Prekrijte folijom i pecite 45 minuta na 200 stepeni.
Skinite foliju i pecite još pet minuta.Kad dobije finu zlatnu boju izvadite iz rerne
Dobar tek!
Izvor:nezavisne.com
Nema komentara:
Objavi komentar