subota, 8. kolovoza 2020.

Domaće lazanje gotove za tren, bolje i od onih iz restorana

 Volite lazanje ali se ne usudite sami pripremati jer neće biti kao iz restorana, međutim uz ovaj recept dobićete lazanje prste da poližete, tako su ukusne i sočne da su možda i bolje od onih iz restorana a veoma jednostavne za pripremu!


                           Lazanje


Potrebno:

- 1pakovanje kora za lazanje

- 300 g pilećeg bijelog mesa ili mljevenog purećeg

- 200 ml neutralne pavlake

- 200 ml kisele pavlake

- 2 mrkve

- 200 g trapista

- 100 ml kečapa

- so, biber, suvi biljni začin


Priprema:


Piletinu isijecite na kockice, a mrkvu narendajte, pa ih začinite po ukusu i prodinstajte na ulju oko pet minuta. 

Prelijte ih mješavinom obje pavlake i pustite da malo krčka dok se ne zgusne, ali na umjerenoj temperaturi. 

Slažite lazanje u vatrostalnu posudu tako da preko svake kore redate fil od piletine i pavlake, prelijte sa malo kečapa i tako do kraja, a po vrhu pospite rendanim trapistom. 

Prekrijte folijom i pecite 45 minuta na 200 stepeni. 

Skinite foliju i pecite još pet minuta.Kad dobije finu zlatnu boju izvadite iz rerne

Dobar tek!


Izvor:nezavisne.com

Nema komentara:

Objavi komentar