Potrebno:
- 500g mljevenog mesa
- 2kg krompira
- 1 glavica crnog luka
- 1 jaje
- malo mlijeka
- 50g putera ili masla
- so,biber,suvi začin
Priprema:
Krompir oljuštiti i obariti u slanoj vodi, potom ocijediti od vode.
Dodati u ocijeđen krompir puter i slatko mlijeko, izgnječiti ga ili propasirati kroz presu da se dobije fina kaša ne tako gusta, po potrebi dodati mlijeka.
Meso propržiti sa lukom, posoliti, pobiberiti i po ukusu dodati suvog začina i malo bijelog luka i crvene aleva paprike.
Vatrostalnu posudu ili šerpu premazati puterom te ređati red pirea pa red mesa tako da na kraju bude pire.
U mlijeku razmutiti jaje, dodati malo putera ili masti, dobro izmiješati, preliti musaku i staviti u zagrijanu rernu da se peče.
Peći sve dok gornja kora porumeni a zatim služiti uz salatu po izboru.
Dobar tek!
Nema komentara:
Objavi komentar