subota, 8. kolovoza 2020.

Pijana preukusna čokoladna štrudla s jabukama i orasima, spremna za pola sata

 Štrudle svi volimo, njihov miris koji se širi kuhinjom jednostavno nas vraća u djetinjstvo kad nam je štrudla bila omiljeni kolač bilo da je punjena voćem ili đemom, uvijek baš uvijek je preukusna. Današnji recept je za štrudlu s mirisnim jabukama i neizostavnom čokoladom,zvuči jamiiii...


                                   Slatkisi i kolaci - Strudla od jabuka i cokolade


Potrebno:

- ½ kg kiselih jabuka

- 50 g maslaca

- 50 g prezli

- sok od 1 limuna

- 200 g šećera

- 250 g oraha

- ½ kg lisnatog testa

- 200 g čokolade

- 200 ml crnog suvog vina

- 1 jaje,  šećer u prahu



Priprema:

Orahe sitno iseckati. ½ kg kiselih jabuka oljuštiti a zatim ih izrendati. 

Rendane jabuke malo ocediti od soka. Pomešati jabuke, orahe i šećer. 

Odmrznuto testo razvući u koru. 

Preko razvučenog testa staviti jabuke pomešane sa orasima i šećerom, preliti rastopljenim maslacem pa uviti štrudlu.

Pripremljeno testo premazati razmućenim jajetom i peći u rerni na 200 stepeni oko 25 minuta. 

Kada je štrudla pečena izvaditi iz rerne, a zatim preliti čokoladom koju ste rastopili na maslacu i vinu.

Ohlađenu iseći na kriške i posuti prah šećerom u koji možete dodati vanilin šećer. 

Dobar tek!

Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar