Štrudle svi volimo, njihov miris koji se širi kuhinjom jednostavno nas vraća u djetinjstvo kad nam je štrudla bila omiljeni kolač bilo da je punjena voćem ili đemom, uvijek baš uvijek je preukusna. Današnji recept je za štrudlu s mirisnim jabukama i neizostavnom čokoladom,zvuči jamiiii...
Potrebno:
- ½ kg kiselih jabuka
- 50 g maslaca
- 50 g prezli
- sok od 1 limuna
- 200 g šećera
- 250 g oraha
- ½ kg lisnatog testa
- 200 g čokolade
- 200 ml crnog suvog vina
- 1 jaje, šećer u prahu
Priprema:
Rendane jabuke malo ocediti od soka. Pomešati jabuke, orahe i šećer.
Odmrznuto testo razvući u koru.
Preko razvučenog testa staviti jabuke pomešane sa orasima i šećerom, preliti rastopljenim maslacem pa uviti štrudlu.
Pripremljeno testo premazati razmućenim jajetom i peći u rerni na 200 stepeni oko 25 minuta.
Kada je štrudla pečena izvaditi iz rerne, a zatim preliti čokoladom koju ste rastopili na maslacu i vinu.
Ohlađenu iseći na kriške i posuti prah šećerom u koji možete dodati vanilin šećer.
Dobar tek!
Izvor:novine.ca
Nema komentara:
Objavi komentar