Ukoliko želite da se zdravo hranite a volite mediteransku hranu, ovo je pravi recept za vas a tako jednostavno i lako! Ovaj jednostavan recept za mediteranski riblji paprikaš savršena je ljetna večera i jednostavan način za kuhanje ribe. Cherry rajčice skuhajte s puno bosiljka za mirisni umak u kojem ćete poširati ribu - spremno za manje od 30 minuta, jednostavno poslužite sa smeđim pirinčem i keljem za zdravu večeru
Potrebno:
- 1½ kašika maslinovog ulja
- 1 luk narezan na kriške
- 2 režnja češnjaka, narezana
- 600g čeri paradajza
- 15g bosiljka, listovi ubrani i grubo nasjeckani, stabljike sitno nasjeckane
- 2 pakovanja prokuhajte u vrećici smeđe riže
- 4 fileta bijele ribe, odmrznuti
- 130g kelja, za serviranje (po želji)
Priprema:
Zagrijte 1 žlicu ulja u velikoj plitkoj tepsiji ili tavi otpornoj na pećnice. Dodajte luk i pržite 6-8 minuta na srednje jakoj vatri dok ne omekša, a zatim umiješajte češnjak. Pržite još minutu, a zatim uvrnite paradajz, nasjeckane stabljike bosiljka i 150 ml vode.
Pojačajte vatru na srednje jaku i pirjajte 8-10 minuta dok se cherry paradajz ne počne raspadati. Lagano zgnječite gnječilicom za krumpir ili stražnjom stranom kašike da paradajz dalje razgradi, pusti sokove i postane sočan. Sezona.
U međuvremenu spustite vrećice riže u veliku posudu sa slanom kipućom vodom i poklopite. Pirjajte 15-17 minuta dok riža ne omekša. Podignite vreće iz vode i ocijedite.
Riblje filete osušite kuhinjskim papirom i sve začinite. Dodajte paradajz još vode, ako je potrebno, kako bi postali drski i umiješajte veći dio bosiljka. Ugnječite riblje filete u paradajz sos. Pola poklopiti poklopcem ili tepsijom i pirjati na laganoj vatri 5-8 minuta dok riba ne bude kuhana i ne bude se ljuštila kad se pritisne. Raspršite preostali bosiljak za posluživanje. Vrećice s rižom prerežite i poslužite uz riblji paprikaš.
Mediterranean tomato fish stew
Ingredients:
1½ tbsp olive oil
1 onion, sliced
2 garlic cloves, sliced
600g cherry tomatoes
15g basil, leaves picked and roughly chopped, stems finely chopped
2 packs boil in the bag brown rice
4 white fish fillets, defrosted
130g kale, to serve (optional)
Method:
Heat 1 tbsp oil in a large ovenproof shallow casserole or frying pan. Add the onion and fry for 6-8 mins over a medium heat until softened, then stir in the garlic. Fry for another minute, then tip in the tomatoes, chopped basil stalks and 150ml water.
Turn up the heat to medium-high and simmer for 8-10 mins until the cherry tomatoes start breaking down. Lightly mash with a potato masher or the back of a spoon to break the tomatoes down further, release their juices and turn saucy. Season.
Meanwhile, lower the rice bags into a large pan of salted boiling water and cover. Simmer for 15-17 mins until the rice is tender. Lift the bags from the water and drain.
Pat the fish fillets dry with kitchen paper and season all over. Add a splash more water to the tomatoes if you need to, to make them saucy, and stir in most of the basil. Nestle the fish fillets into the tomato sauce. Half cover with a lid or a baking sheet and simmer on a low heat for 5-8 mins until the fish is cooked through and flaky when pressed. Scatter over the remaining basil to serve. Cut the rice bags open and serve alongside the fish stew.
Izvor:tesco.com,foto:simplyrecipes.com
Nema komentara:
Objavi komentar