petak, 25. rujna 2020.

Slatko zadovoljstvo kojem ne možete odoliti-Čokoladna štrucna, Chocolate loaf cake

 Kada poželite da se zasladite na brzinu pripremljenim slatkim grijehom, ovo je idealan recept, tako jednostavan i lagan za pripremu a užitak u ovom slatkom zadovoljstvu neopisiv, prijatnooo..





Potrebno:

- 175g putera, omekšano, plus dodatak za podmazivanje

- 175g mekog smeđeg šećera

- 3 srednja jaja

- 150 g tamne čokolade, 75 g rastopljene i 75 g sjeckane

- 175g običnog brašna

- 3 kašike kakao praha

- 1½ žličice praška za pecivo


Priprema:

Zagrijte pećnicu na plin 5, 180 ° C, ventilator 160 ° C. 

Namastite i obložite lim za hljeb od 2 kilograma. 

U velikoj posudi za miješanje miješajte maslac i šećer električnom pjenjačom dok ne postanu blijedi i vrlo pahuljasti. 

Umutite jedno po jedno jaje, a zatim dodajte otopljenu čokoladu i umutite dok se ne sjedini.

Prosijte brašno, kakao u prahu i prašak za pecivo. Velikom metalnom kašikom saviti u smjesu. 

Lagano miješajući dodajte i komadiće nasjeckane čokolade te sve sjedinite.

Ulijte tijesto u kalup za torte, poravnajte vrh, razbacite po vrhu komadiće preostale nasjeckane čokolade i pecite 45-50 minuta dok ne poraste te dobije finu boju a kada zabodeni vrh noža  izađe čist znači da je kolač gotov


Chocolate loaf cake 

Ingredients:

  • - 175g butter, softened, plus extra for greasing
  • - 175g soft brown sugar
  • - 3 medium eggs
  • - 150g dark chocolate, 75g melted and 75g chopped
  • - 175g plain flour
  • - 3 tbsp cocoa powder
  • - 1½ tsp baking powder

Method:

  1. Preheat the oven to gas 5, 180°C, fan 160°C. Grease and line a 2lb loaf tin. In a large mixing bowl, whisk together the butter and sugar with an electric hand whisk until pale and very fluffy. Whisk in the eggs one at a time, then add the melted chocolate and whisk until incorporated.
  2. Sift over the flour, cocoa powder and baking powder. Use a large metal spoon to fold into the mixture. Once combined, fold through most of the chopped chocolate.
  3. Pour the batter into the cake tin, level the top, scatter over the remaining chopped chocolate and bake for 45-50 mins until risen and an inserted tip of a knife comes out clean.
Izvor:tesco.com

Nema komentara:

Objavi komentar