Ukiseliti krastavce nije tako komplikovano kako ste mislili, naprotiv jako je jednostavno ako se samo malo potrudite. Uštedite na kućnom budžetu i spremite svoju zimnicu bez kupovanja skupih salata u marketima, jednostavno, lako i jeftino....
Potrebno:
- - 1kg domaćeg salatnog krastavaca
- - 1 -2 dcl alkoholnog sirćeta
- - 1 kašika soli
- - malo mirođije
- - malo bibera u zrnu
- - 1/2 litre vode
Krastavce operite i nasijecite na četvrtine, ali ne do kraja. Krastavac treba ostati u komadu.
Zatim u opranu teglu posložite krastavac.
U sirće dodajte 0.5 l vode, kašiku soli, grančicu mirođije i par zrna bibera.
Tečnost prelijte preko krastavaca, a onda teglu prekrijte tanjirićem i ostavite na suncu.
Za dva dana, kad krastavac pobijeli, dobićete ukusan kiseli krastavac.
Izvor:novi.ba,foto:m.novi.ba
Nema komentara:
Objavi komentar