četvrtak, 24. rujna 2020.

Kako ukiseliti krastavce na brzinu

 Ukiseliti krastavce nije tako komplikovano kako ste mislili, naprotiv jako je jednostavno ako se samo malo potrudite. Uštedite na kućnom budžetu i spremite svoju zimnicu bez kupovanja skupih salata u marketima, jednostavno, lako i jeftino....







Potrebno:

  • - 1kg domaćeg salatnog krastavaca 
  • - 1 -2 dcl alkoholnog sirćeta
  • - 1 kašika soli
  • - malo mirođije
  • - malo bibera u zrnu
  • - 1/2 litre vode


Priprema:

Krastavce operite i nasijecite na četvrtine, ali ne do kraja. Krastavac treba ostati u komadu.

Zatim u opranu teglu posložite krastavac. 

U sirće dodajte 0.5 l vode, kašiku soli, grančicu mirođije i par zrna bibera.

Tečnost prelijte preko krastavaca, a onda teglu prekrijte tanjirićem i ostavite na suncu.

Za dva dana, kad krastavac pobijeli, dobićete ukusan kiseli krastavac. 

Izvor:novi.ba,foto:m.novi.ba

Nema komentara:

Objavi komentar