ponedjeljak, 14. rujna 2020.

Fina i sočna junetina sa povrćem kao iz najboljih restorana

 Želite pripremiti junetinu a da ona bude sočna i ukusna, evo pravog recepta za vas, tako je jednostavan a junetina kao ona iz najboljeg restorana, zaista jamiii...


                                               Jela - Socna junetina sa  salatom


Potrebno:

- 400 g junećeg filea u komadu
- čen belog luka, veza peršuna
- 6 kašika maslinovog ulja
- so, biber
- 500 g koktel paradajza
- 250 g rukola
- 80 g parmezana u komadu
- 3 kašike ulja od bundeve
- 2 kašike balzamiko sirćeta
- kašičica senfa
- 40 g nepečene golice (seme bundeve)


Način pripreme


Iseći meso na tanke šnicle. Luk i peršun sitno iseckati, pa pomešati sa maslinovim uljem, solju i biberom. Meso premazati pripremljenom marinadom i držati pokriveno u frižideru oko sat vremena.
Očistiti paradajz i rukolu. Paradajz iseći na čevtrtine. Parmezan narendati krupno.

Za salatni sos pomešati ulje od bundeve, sirće, senf, so i biber. Golicu prepeći u tiganju bez dodatka ulja, iseckati ih i sačuvati za kasnije.

Meso pržiti bez dodatka ulja na teflonskom tiganju, sa svake strane po 1–2 minuta, na jakoj vatri. Servirati sa paradajzom i rukolom, preliveno pripremljenim salatnim sosom i posuto parmezanom i golicom.

Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar