Današnja preporuka za fini, zdravi ručak koji ćete spremiti za tren, jako ukusno i prepuno zdravih sastojaka!
Potrebno:
- 400 g fileta štuke
- 100 ml dobro rashlađene slatke pavlake
- 2 jajeta
- 4 kašike rashlađenog maslaca
- svež mleveni beli biber
- 400 g spanaća
muskat, so
Način pripreme
Ribu očistiti, oprati i posušiti. Sa dve kockice leda i 1/2 kašičice soli staviti u mikser i izmiksati. Zatim dodati pavlaku i masu jos jednom izmešati.
Jaja razdvojiti. Žumanca i dve kašike hladnog maslaca dodati ribljem pireu i dobro izmiksati. Belanca čvrsto umutiti pa dodati ribljoj masi, začiniti solju i biberom, oko 30 minuta ostaviti u frižideru. Spanać očistiti, oprati i osušiti.
Zagrejati posoljenu vodu, pa oko 1 minut blanširati spanać. Staviti u cediljku i ostaviti spanać da se ohladi. Staviti da uvri posoljena voda. Iz mase sa ribom sa dve kašičice vaditi knedlice i kuvati ih u vodi oko 8 minuta, a zatim ih izvaditi i dobro ocediti.
U tiganju zagrejati 2 kašike maslaca i dodati spanać, začiniti solju, biberom i muskatom. Nakon toga spanać servirati na tanjire i preko poređati knedle. Ukrasiti cvetovima mirođije.
Izvor:novine.ca
Nema komentara:
Objavi komentar