ponedjeljak, 14. rujna 2020.

Knedle od ribe sa spanaćem, jedite i živite zdravo

 Današnja preporuka za fini, zdravi ručak koji ćete spremiti za tren, jako ukusno i prepuno zdravih sastojaka!



                         Knedle sa ribom i spanaćem


Potrebno:

- 400 g fileta štuke
- 100 ml dobro rashlađene slatke pavlake
- 2 jajeta
- 4 kašike rashlađenog maslaca
- svež mleveni beli biber
- 400 g spanaća
muskat, so


Način pripreme

Ribu očistiti, oprati i posušiti. Sa dve kockice leda i 1/2 kašičice soli staviti u mikser i izmiksati. Zatim dodati pavlaku i masu jos jednom izmešati.

Jaja razdvojiti. Žumanca i dve kašike hladnog maslaca dodati ribljem pireu i dobro izmiksati. Belanca čvrsto umutiti pa dodati ribljoj masi, začiniti solju i biberom, oko 30 minuta ostaviti u frižideru. Spanać očistiti, oprati i osušiti.

Zagrejati posoljenu vodu, pa oko 1 minut blanširati spanać. Staviti u cediljku i ostaviti spanać da se ohladi. Staviti da uvri posoljena voda. Iz mase sa ribom sa dve kašičice vaditi knedlice i kuvati ih u vodi oko 8 minuta, a zatim ih izvaditi i dobro ocediti.

U tiganju zagrejati 2 kašike maslaca i dodati spanać, začiniti solju, biberom i muskatom. Nakon toga spanać servirati na tanjire i preko poređati knedle. Ukrasiti cvetovima mirođije. 

Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar