Ovo je recept koji ćete sigurno jako često praviti kada jednom probate, jakoo ukusno i fino a može se kombinovati uz druga jela i meso!
Potrebno:
- kilogram plavog patlidžana
- 4 kašike ulja
- 4 čena belog luka
- 2 kašike pirea od paradajza
- malo soli, biber, peršunov lista
Oprati plave patlidžane, pa ih oljuštiti. Oljuštene patlidžane iseckati na kockice, srednje veličine ( da ne budu mnogo sitne), posoliti i ostaviti da odstoje oko 1 sat da bi pustili vodu.
Ocediti lagano i spustiti na vrelo ulje pa na laganoj vatri uz postepeno mešanje dinstati.
Pri samom kraju dinstanja dodati sitno seckan beli luk, a zatim paradajz pire. U sve to zajedno dodati i biber.
Kada je jelo gotovo posuti sa peršunovim listom koji ste predhodno sitno iseckali. Jelo poslužiti uz baren pirinač ili povrće po vašem izboru.
Nema komentara:
Objavi komentar