Ako još uvijek niste pripremali punjeni pileči file na ovaj način obavezno to uradite i vjerujem da ćete uživati u svakom zalogaju a i samoj jednostavnošću pripreme ovog zaista ukusnog jela. Spoj pilećeg mesa, spanaća i feta sira kombinacija koja obećava !
Potrebno:
- 150 g spanaća, - glavica crnog luka - kašika maslaca, - čen belog luka, - so, biber muskat, - 4 fileta punjenih prsa - 75 g feta sira, - 50 g brašna, jaje - 50 g brašna za pohovanje, - 3 kašike ulja Spanać očistiti, oprati i ostaviti da se ocedi. Očistiti crni i beli luk, iseckati ga i izdinstati na maslacu. Dodati spanać, pa ga dinstati na luku oko 10 minuta. Dinstati sve dok tečnost ne ispari. Posoliti i pobiberiti i ostaviti da se ohladi. Meso oprati i prosušiti pa uzduž zaseći džep. Sir iseći na kockice, pa ga dodati u spanać. Filete puniti dobijenom smesom od spanaća i feta sira, a na kraju ih zatvoriti pomoću drvenih štapića ili čačkalica. Rernu zagrejati na 200 stepeni. Punjene filete prvo uvaljati u brašno, zatim u dobro umućeno jaje i na kraju u brašno za pohovanje. Meso pržiti na ulju oko 5 minuta uz stalno okretanje. Propržene filete poređati u dublji pleh podmazan maslacem, pa u njemu peći oko 10 minuta u zagrejanoj rerni. Poslužiti uz sezonsku salatu ili umak po vaašem izboru. izvor:novine.ca,foto:brzoifino.hr |
Nema komentara:
Objavi komentar