ponedjeljak, 14. rujna 2020.

Jelo kao iz najboljih restorana za koje vam treba jako malo vremena - punjena pileća prsa

 Ako još uvijek niste pripremali punjeni pileči file na ovaj način obavezno to uradite i vjerujem da ćete uživati u svakom zalogaju a i samoj jednostavnošću pripreme ovog zaista ukusnog jela. Spoj pilećeg mesa, spanaća i feta sira kombinacija koja obećava !






Potrebno:

- 150 g spanaća,
- glavica crnog luka
- kašika maslaca,
- čen belog luka,
- so, biber muskat,
- 4 fileta punjenih prsa
- 75 g feta sira,
- 50 g brašna, jaje
- 50 g brašna za pohovanje,
- 3 kašike ulja


Način pripreme

Spanać očistiti, oprati i ostaviti da se ocedi. Očistiti crni i beli luk, iseckati ga i izdinstati na maslacu. Dodati spanać, pa ga dinstati na luku oko 10 minuta. Dinstati sve dok tečnost ne ispari.
Posoliti i pobiberiti i ostaviti da se ohladi.

Meso oprati i prosušiti pa uzduž zaseći džep.

Sir iseći na kockice, pa ga dodati u spanać.

Filete puniti dobijenom smesom od spanaća i feta sira, a na kraju ih zatvoriti pomoću drvenih štapića ili čačkalica.

Rernu zagrejati na 200 stepeni.

Punjene filete prvo uvaljati u brašno, zatim u dobro umućeno jaje i na kraju u brašno za pohovanje.

Meso pržiti na ulju oko 5 minuta uz stalno okretanje.

Propržene filete poređati u dublji pleh podmazan maslacem, pa u njemu peći oko 10 minuta u zagrejanoj rerni.

Poslužiti uz sezonsku salatu ili umak po vaašem izboru.

izvor:novine.ca,foto:brzoifino.hr

Nema komentara:

Objavi komentar