utorak, 15. rujna 2020.

Napravite malo drugačije i zanosnije ćufte sa patlidžanom u finom umaku, sigurno će vas osvojiti

 Kada kažemo ćufte, navikli smo da su to ćutfice od mljevenog mesa u paradajz sosu, ali ove ćuftice su drugačije i obogaćene ukusnim patlidžanom u savršenom umaku od kisele pavlake, jakooo ukusno i miriše na zalogaj više, prijatnooo...







Potrebno:

- 5 plavih patlidžana,
- 2 glavice belog luka,
- ½ kg mlevenog mesa,
- 1 glavica crnog luka,
- kriška starog hleba,
- kisela pavlaka,
- 1 jaje, mleko,
- peršunov list,mast, biber, so



Način pripreme


Plave patlidžane poređati u pleh pa ispeći u rerni. Oljuštiti, očistiti i samleti. Beli luk sitno isckati i dodati u patlidžan.Posoliti i pobiberiti. 

Sitno iseći glavicu crnog luka pa ga zatim ispržiti. 

Mleveno meso, prženi luk, krišku isceđenog belog hleba (prethodno natopljenog mlekom), jaje, sitno iseckan list peršuna, biber i so i sve to dobro izmešati. 

Praviti loptice malo veće od oraha. Na vreloj masti ispržiti ćuftice.

Podmazati vatrostalnu posudu pa u nju izručiti polovinu pripremljenog patlidžana; preko njega staviti ćuftice i pokriti ostatkom patlidžana. 

Preliti kiselom pavlakom, pa peći u rerni pola sata i poslužiti u istoj posudi.

Poslužiti uz sezonsku salatu po izboru, dobar tek!

Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar