Kada kažemo ćufte, navikli smo da su to ćutfice od mljevenog mesa u paradajz sosu, ali ove ćuftice su drugačije i obogaćene ukusnim patlidžanom u savršenom umaku od kisele pavlake, jakooo ukusno i miriše na zalogaj više, prijatnooo...
Potrebno:
- 2 glavice belog luka,
- ½ kg mlevenog mesa,
- 1 glavica crnog luka,
- kriška starog hleba,
- kisela pavlaka,
- 1 jaje, mleko,
- peršunov list,mast, biber, so
Način pripreme
Plave patlidžane poređati u pleh pa ispeći u rerni. Oljuštiti, očistiti i samleti. Beli luk sitno isckati i dodati u patlidžan.Posoliti i pobiberiti.
Sitno iseći glavicu crnog luka pa ga zatim ispržiti.
Mleveno meso, prženi luk, krišku isceđenog belog hleba (prethodno natopljenog mlekom), jaje, sitno iseckan list peršuna, biber i so i sve to dobro izmešati.
Praviti loptice malo veće od oraha. Na vreloj masti ispržiti ćuftice.
Podmazati vatrostalnu posudu pa u nju izručiti polovinu pripremljenog patlidžana; preko njega staviti ćuftice i pokriti ostatkom patlidžana.
Preliti kiselom pavlakom, pa peći u rerni pola sata i poslužiti u istoj posudi.
Poslužiti uz sezonsku salatu po izboru, dobar tek!
Izvor:novine.ca
Nema komentara:
Objavi komentar