ponedjeljak, 21. rujna 2020.

Hrskave pileće butine sa slatkom paprikom, tikvicom i rezancima - savršen obrok za samo 35 minuta ,Chicken noodle stir-fry recipe

 

Ovaj recept je savršen spoj  zlatnih, hrskavih pilećih butina sa slatkom paprikom, vrpcama od tikvica i rezancima od jaja i zaista je odličan za užurbane radne dane. Spakovan sa puno povrća i masom okusa od belog luka, čilija, soje i limete, spreman je za uživanje za samo 35 minuta.







Potrebno:

- 1 kašika suncokretovog ulja

- 750 g pilećih butina, bez kostiju 

- 250g smrznute narezane mešane paprike

- 1 tikvica, oguljena u vrpce, sjemenka sjeckana u sredini

- 1 kocka pilećeg temeljca

- 250g pakiranje srednjih rezanaca od jaja

- 4 češnja belog luka, sitno nasjeckana

- ½ žličice zdrobljenog čilija, plus dodatak za posluživanje (opcionalno)

- 4 kašike sojinog sosa sa smanjenom soli

- 2 žličice šećera

- 1 limeta, ½ sok, ½ narezan na klinove za posluživanje


Priprema:

Zagrijte ulje u woku na srednje laganoj vatri. Pržite piletinu s kožom prema dolje 10 minuta ili dok koža ne postane hrskava. Preokrenite i pržite 10 minuta ili dok se ne skuha. Prebacite na tanjir; labavo prekriti folijom.

Zagrijte vok na jakoj vatri, dodajte papriku i nasjeckanu tikvicu; miješajte 5 minuta. U međuvremenu, prokuhajte posudu s vodom, izmrvite u njoj kocku za temeljac, a zatim dodajte rezance. Pirjati 4-5 minuta dok se samo ne skuha, a zatim dobro ocijediti.

Dodajte beli luk i zgnječeni čili u vok; miješajte 2 minute. U posudi pomiješajte soju, šećer , koricu i sok limete. Dodajte u vok, mješajte oko 2 minute, a zatim dodajte vrpce tikvice i rezance. Bacite klještama da premažete sosom.

Piletinu narežite na trakice. Nudle podijelite između 4 zdjele i prelijte piletinom. Ako želite, poslužite s klinovima od limete i ekstra zdrobljenim čilijem.


Chicken noodle stir-fry recipe

Ingredients

  • 1 tbsp sunflower oil
  • 750g pack chicken thighs, boned, any excess skin trimmed
  • 250g frozen sliced mixed peppers
  • 1 courgette, peeled into ribbons, seeded middle chopped
  • 1 chicken stock cube
  • 250g pack medium egg noodles
  • 4 garlic cloves, finely chopped
  • ½ tsp crushed chillies, plus extra to serve (optional)
  • 4 tbsp reduced-salt soy sauce
  • 2 tsp caster sugar
  • 1 lime, zested, ½ juiced, ½ cut into wedges to serve

Method

  1. Heat the oil in a wok over a medium-low heat. Fry the chicken skin-side down for 10 mins or until the skin is crispy. Flip and fry for 10 mins, or until cooked through. Transfer to a plate; cover loosely with foil.
  2. Reheat the wok over a high heat, add the peppers and chopped courgette; stir-fry for 5 mins. Meanwhile, bring a pan of water to the boil, crumble in the stock cube, then add the noodles. Simmer for 4-5 mins until just cooked, then drain well.
  3. Add the garlic and crushed chillies to the wok; stir-fry for 2 mins. In a bowl, mix the soy, sugar and the lime zest and juice. Add to the wok, bubble for 2 mins, then add the courgette ribbons and noodles. Toss with tongs to coat in the sauce.
  4. Slice the chicken into strips. Divide the noodles between 4 bowls and top with the chicken. Serve with the lime wedges and extra crushed chillies, if you like.
Izvor:tesco.com

Nema komentara:

Objavi komentar