U slatkim palačinkama svi uživamo, ovisno od punjenja koje prilagođavamo onome što volimo, a dali ste znali da isto tako podjednako možete uživati i u slanim palačinkama punjenim povrćem. Evo jedan jako interesantan recept, naročito za one koji imaju problem sa djecom koja nerado jedu povrće. Na ovaj način povrće u palačinkama će smazati za tren!
Potrebno:
- 200 grama brašna
- 2,5 dl mleka
- 3 jaja
- 350 grama korena celera
- 500 grama praziluka
- 300 grama šargarepe
- 2 kašike semenki suncokreta
- 4 kašike ulja
- 20 grama maslaca ili margarina
- 1/8 litra supe (može od kocke)
- 1/2 veze peršuna
- 1 čašica polumasne pavlake
- so i biber
Način pripreme:
Za testo pomešajte brašno, 1/8 litra vode, mleko i jaja. Neka odstoji na hladnom oko 30 minuta.
Očistite celer i narendajte ga. Praziluk dobro operite, očistite i narežite na kolutiće. Šargarepu ogulite i narendajte. Suncokretove semenke propržite bez masnoće.
Od testa ispecite otprilike 8 malo debljih palačinki i ostavite ih na toplom.
U međuvremenu, pripremljeno povrće dinstajte na masnoći, zatim zalijte supom i pokriveno kuvajte još 5 minuta.
Operite peršun i naseckajte ga. Peršunom, solju i biberom začinite povrće, pa umešajte i pavlaku.
Palačinke napunite povrćem i preklopite ih. Ukrasite ih ostatkom peršuna i proprženim semenkama suncokreta.
Izvor:novine.ca
Nema komentara:
Objavi komentar