Recept za ukusan ručak koji ćete pripremiti jakoo brzo i lako, jednostavno za tren a užitak fantastičan, zaista jamii...
Potrebno:
- 2 ćureća ili 4 pileća bela mesa,
- 2 jajeta,
- prezla, ulje,
- nekoliko kašika brašna
Za nadev:
- 100 g šampinjona,
- manja glavica crnog luka,
- 1 jaje,
- seckan peršun, so, biber
Priprema:
Šampinjone operite i iseckajte na sitne listiće.
Crni luk očistite, iseckajte sitno na kockice i vrlo kratko propržite na malo ulja.
U proprženi luk dodajte šampinjone i sve zajedno još malo dinstajte dok pečurke ne omekšaju. Posolite, pobiberite, dodajte sitno iseckan peršun i jaje.
Belo meso isecite na filete, istucite tučkom za meso i svaki punite pripremljenim nadevom od pečurki.
Preklopite filete pa ih zatim uvaljajte u brašno, umućena jaja i prezlu i pržite na vrelom ulju.
Vadite i stvljajte na kuhinjski papir da upije višak masnoće.
Služite toplo uz tartar preliv ili zelenu salatu.
Dobar tek!
Izvor:novine.ca
Nema komentara:
Objavi komentar