četvrtak, 28. siječnja 2021.

Brzo i lako do savšenog ručka - punjeni ćureći ili pileći file koji će vas oduševiti

 Recept za ukusan ručak koji ćete pripremiti jakoo brzo i lako, jednostavno za tren a užitak fantastičan, zaista jamii...





Potrebno:

- 2 ćureća ili 4 pileća bela mesa,
- 2 jajeta,
- prezla, ulje,
- nekoliko kašika brašna

Za nadev:
- 100 g šampinjona,
- manja glavica crnog luka,
- 1 jaje,
- seckan peršun, so, biber



Priprema:

Šampinjone operite i iseckajte na sitne listiće. 

Crni luk očistite, iseckajte sitno na kockice i vrlo kratko propržite na malo ulja. 

U proprženi luk dodajte šampinjone i sve zajedno još malo dinstajte dok pečurke ne omekšaju. Posolite, pobiberite, dodajte sitno iseckan peršun i jaje.

Belo meso isecite na filete, istucite tučkom za meso i svaki punite pripremljenim nadevom od pečurki. 

Preklopite filete pa ih zatim uvaljajte u brašno, umućena jaja i prezlu i pržite na vrelom ulju. 

Vadite i stvljajte na kuhinjski papir da upije višak masnoće.

Služite toplo uz tartar preliv ili zelenu salatu.

Dobar tek!

Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar