Da li ste čuli za sarmu od ribe, zvuči nemoguće zar ne, međutim kada jednom probate sigurno ćete se pozitivno iznenaditi kao što sam i ja kada sam prvi put pripremala, ali mogu samo reći da je jako ukusna i da je rado pripremam, jednostavno veoma zdrav i ukusan obrok...
Potrebno:
-1 glavica kiselog kupusa,
-1/2 kg ribe,
-1 kutija sardina,
-2 glavice crnog luka,
-2 šoljice pirinča,
-1 šargarepa,
-1 krompir,
-malo dimljene ribe,
-glavica belog luka,
-list lovora,ulje, biber, so.
- 1 kašika brašna,
- aleva paprika
Priprema:
Očistiti ribu i naliti je vodom da ogrezne, pa staviti da proključa. Odliti vodu (sačuvati je) a ribu očistiti od kostiju, ukoliko ne koristite filete. Samleti riblje meso zajedno sa sardinama.
U posebnoj šerpi zagrejati ulje i propržiti sitno seckani crni luk. Zatim dodati alevu papriku i samlevenu ribu.
Na svaki list kiselog kupusa (koji je očišćen od žilica) staviti kašiku pripremljene mase od ribe i zaviti sarmu.
Sarmu odozgo pokriti listovima kupusa i okolo staviti beli luk, lovorov list, a može i malo dimljene ribe. Kuvati na tihoj vatri oko 3 sata.
Nema komentara:
Objavi komentar