Malo je onih koji ne vole gulaš, jelo koje tako fantastično miriše i kombinuje se uz sve, prosto stvara ugođaj jelu savršenstva i čini da svako jelo izgleda drugačije i ukusnije a tako i ovaj recept za fini i preukusni korzikanski gulaš...
Potrebno:
- 400 g mešanog mesa (junetina, svinjetina, teletina)
- 3 kašike ulja
- 60 g dimljene slanine
- 1 glavica crnog luka
- beli luk
- 2 paradajza
- 2 kašike rendanog parmezana
- 2 dl crnog vina
- ruzmarin, lovorov list, sol, biber, peršun
Priprema:
Meso izrežite na manje komade. Luk, beli luk i slaninu sitno iseckajte. Paradajz oljuštite, odstranite mu semenke i izrežite.
U širokoj posudi zagrejte ulje, stavite meso, dobro ga propržite sa svih strana, pa zatim dodajte pripremljenu slaninu, luk i na kraju beli luk. Sve zajedno kratko propržite, umiješajte paradajz i pirjajte pokriveno oko 15 minuta u vlastitom soku.
Meso onda zalijte vinom, posolite, pobiberite, dodajte lovorov list, nekoliko listića ruzmarina, parmezan i dolijte oko 2 dl vode ili supe. Pokriveno pirjajte na umerenoj temperaturi oko 1 1/2 sata. Na kraju umešajte sitno seckani peršun. Poslužite sa širokim rezancima.
Dobar tek!
Izvor:novine.ca
Nema komentara:
Objavi komentar