subota, 2. siječnja 2021.

Kolač koji se pojede u trenu, fini kremasti, prosto se topi u ustima - češki kolač

 Ukoliko volite fine kremaste kolače koji se prosto tope u ustima tada svakako napravite ovaj kolač koji će vas raspametiti koliko je ukusan i jednostavno mami na zalogaj više....





Potrebno:

5 jaja
20 dag brašna
1 žlica vode
2 žlice kakaoa

Fil:

15 dag šećera
5 žumanjaka
5 žlica brašna
5 dl mlijeka
20 dag maslaca
10 dag šećera u prahu 

Šlag krem:

5 bjelanjaka
25 dag šećera
sok od pola limuna

Priprema:

Bjelanjke istucite u čvrst snijeg, dodate šećer, vodu i jedan po jedan žumanjak, te na kraju lagano umiješate brašno pomiješano s kakaom. Pecite u namaštenom i pobrašnjenom limu veličine 40 x 25 cm.

Dok se peče pripremite fil tako da šećer, žumanjke i brašno umutite s malo mlijeka i ukuhajte u preostalo mlijeko. Kuhate oko 10 minuta. U ohlađeno dodate margarin pjenasto izrađen sa šećerom u prahu.

Na kraju za šlag bjelanjke istucite postupno dodajući šećer i kuhate na pari oko 15 minuta. Na kraju dodate sok od limuna.

Na pečen kolač nanesite pripremljen fil a preko ohlađenog fila premažite umućeni šlag, zatim kolač pospite čokoladom u prahu ili rendanom čokoladom a može i mljevenim orasima ili kokosom.

Dobar tek!

Izvor:gospodarski.hr

Nema komentara:

Objavi komentar