Ukoliko volite fine kremaste kolače koji se prosto tope u ustima tada svakako napravite ovaj kolač koji će vas raspametiti koliko je ukusan i jednostavno mami na zalogaj više....
Potrebno:
5 jaja
20 dag brašna
1 žlica vode
2 žlice kakaoa
Fil:
15 dag šećera
5 žumanjaka
5 žlica brašna
5 dl mlijeka
20 dag maslaca
10 dag šećera u prahu
Šlag krem:
5 bjelanjaka
25 dag šećera
sok od pola limuna
Priprema:
Bjelanjke istucite u čvrst snijeg, dodate šećer, vodu i jedan po jedan žumanjak, te na kraju lagano umiješate brašno pomiješano s kakaom. Pecite u namaštenom i pobrašnjenom limu veličine 40 x 25 cm.
Dok se peče pripremite fil tako da šećer, žumanjke i brašno umutite s malo mlijeka i ukuhajte u preostalo mlijeko. Kuhate oko 10 minuta. U ohlađeno dodate margarin pjenasto izrađen sa šećerom u prahu.
Na kraju za šlag bjelanjke istucite postupno dodajući šećer i kuhate na pari oko 15 minuta. Na kraju dodate sok od limuna.
Na pečen kolač nanesite pripremljen fil a preko ohlađenog fila premažite umućeni šlag, zatim kolač pospite čokoladom u prahu ili rendanom čokoladom a može i mljevenim orasima ili kokosom.
Dobar tek!
Izvor:gospodarski.hr
Nema komentara:
Objavi komentar