subota, 23. siječnja 2021.

Savršen i jakoo brz ručak - pileća prsa u blago začinjenom curry umaku

 Ako ste u žurbi a želite neko jakoo ukusno jelo koje ćete pripremiti za tren ,evo idealnog recepta !Stvarno bogat i kremasti recept s pilećom kormom s nježnim komadićima pilećih prsa u blago začinjenom curry umaku. Filete pilećih butina možete koristiti kao alternativu ako želite





Potrebno:

- 600g fileti pilećih prsa - 2 žlice suncokretovog ili biljnog ulja - 40g maslaca - 2 smeđa luka, grubo naribana ili vrlo sitno nasjeckana - 4 žličice paste od đumbira i češnjaka - 2 žličice mljevenog kima - 2 žličice mljevenog korijandera - 1 žličica mljevene kurkume - ¼ žličice blagog čilija u prahu - 2 žlice mango chutney-a - 300 ml vrućeg pilećeg temeljca - 100 ml vrhnja za kuhanje

Priprema:

Pileća prsa narežite na male komade (otprilike 2,5 cm) i obilno začinite svježe mljevenim crnim paprom.

Zagrijte 1 žlicu ulja u velikoj tavi ili woku koji se ne lijepi i pržite piletinu na srednje jakoj vatri 5-6 minuta, povremeno okrećući. Prebacite piletinu na tanjur pomoću žlice ili lopatice i vratite tavu na vatru. Neka piletina bude topla prekrivajući folijom ili stavljajući u pećnicu na laganu vatru.

U tavu dodajte preostalo ulje, maslac i luk i kuhajte na umjerenoj vatri, često miješajući, 10 min, ili dok luk ne omekša i lagano porumeni.

Umiješajte pastu od đumbira i češnjaka te mljevene začine i kuhajte uz neprestano miješanje daljnjih 1 min.

Začinjenom luku dodajte mango chutney i temeljac te pustite da lagano kuha, te kuhajte 5 minuta ili dok se tekućina ne smanji otprilike na pola, redovito miješajući. (Za ekstra glatki umak smjesu pomiješajte miješalicom.)

Vratite piletinu u tavu s lukom, dodajte vrhnje i lagano dinstajte, povremeno miješajući, 5-6 minuta, dok piletina ne bude vruća i kuhana. Po potrebi dodajte kap vode da umak popusti.

Ako želite, ukrasite curry preprženim listićima badema i razbacite svježim korijanderom. Poslužite uz svježe kuhanu rižu.

Dobar tek!

Izvor:tesco.com

Nema komentara:

Objavi komentar