nedjelja, 14. veljače 2021.

Kada jednom probate piletinu u ovom sosu oduševit će vas, fantastični toskanski sos

 Kada probate piletinu u ovom sosu poželit ćete uvijek da je pripremate na ovaj način, tako je ukusna i moćna da je prosto nevjerovatno, pileće meso u fantastičnom toskanskom sosu, donosi vam dio neodoljive italijanske kuhinje na vasu trpezu..




Potrebno:

500 g pilećeg filea

- 1 luk

-400 g šampinjona

-čaša vina

-2 čena belog luka

-200 ml pavlake za kuvanje

-150 g bebi spanaća

-50 g dimljenog sira

-50 g sušenog paradajza

-so i biber

-50 g suvih šljiva

-italijanska mešavina začina

Priprema:

Ispržite piletinu. Odložite je na toplo. Izdinstaje crni luk, dodajte beli luk, i šampinjone. Dinstajte 10 minuta. Stavite sućeni paradajz, posolite i pobiberite.

Dodajte vino. Dinstajte dok tečnost ne ispari. Stavite suve šljive. Potom dodajte pavlaku za kuvanje i rendani dimljeni sir. 

Dodajte italijansku mešavinu začina.

Na kraju stavite bebi spanać, i dinstajte5-10 minuta dok se sos ne zgusne.

Prelijte preko mesa i uživajte u slasnom jelu.

Prijatnoo!

Izvor:stvarukusa.rs

Nema komentara:

Objavi komentar