Kada probate piletinu u ovom sosu poželit ćete uvijek da je pripremate na ovaj način, tako je ukusna i moćna da je prosto nevjerovatno, pileće meso u fantastičnom toskanskom sosu, donosi vam dio neodoljive italijanske kuhinje na vasu trpezu..
Potrebno:
- 500 g pilećeg filea
- 1 luk
-400 g šampinjona
-čaša vina
-2 čena belog luka
-200 ml pavlake za kuvanje
-150 g bebi spanaća
-50 g dimljenog sira
-50 g sušenog paradajza
-so i biber
-50 g suvih šljiva
-italijanska mešavina začina
Priprema:
Ispržite piletinu. Odložite je na toplo. Izdinstaje crni luk, dodajte beli luk, i šampinjone. Dinstajte 10 minuta. Stavite sućeni paradajz, posolite i pobiberite.
Dodajte vino. Dinstajte dok tečnost ne ispari. Stavite suve šljive. Potom dodajte pavlaku za kuvanje i rendani dimljeni sir.
Dodajte italijansku mešavinu začina.
Na kraju stavite bebi spanać, i dinstajte5-10 minuta dok se sos ne zgusne.
Prelijte preko mesa i uživajte u slasnom jelu.
Prijatnoo!
Izvor:stvarukusa.rs
Nema komentara:
Objavi komentar