subota, 6. veljače 2021.

Ova je poslastica idealna uz jutarnju kafu ili čaj - kolač sa višnjama

 Ukoliko ste ljubitelj voćnih kolača, upravo onakvih kako su to spremale naše bake, tad obavezno probajte ovaj recept koji će vas vratiti u djetinjstvo što svojim mirisom još više neodoljivim okusom, nadam se da ćete uživati i pronaći ono dijete u sebi, dobar tek!





Potrebno:

- 3 jaja

- 150 ml ulja

- 400 ml mlijeka

- 1 prašak za pecivo

- 1 vanilin šećer

- 200 g šećera

- 400 g brašna

- po želji količina očišćenih višnji, mogu i iz tegle ili odmrznute

- šećer u prahu

 

Priprema:

Potrebno je rernu zagrijati na 180 stepeni. Lim za pečenje obložiti masnim papirom ili ga namastiti i pobrašniti.

U srednje velikoj zdjeli pomiješaj sve suhe sastojke.

Zatim u drugoj, većoj zdjeli pomiješaj ostale sastojke.

Jednom pripremljene, suhe sastojke polagano dodaj u mokre. Dobro promiješaj i spoji sve sastojke u jednu jednoličnu smjesu.

Ulij smjesu u prethodno pripremljeni lim za pečenje. Stavi u rernu na oko 5 minuta.

Izvadi lagano van i po vrhu posipaj višnje, kako one ne bi pale na dno.

Zatim lim vrati u rernu i peci oko 20 do 30 minuta na 180 stepeni ili dok kolač ne poprimi zlatnu boju, a čačkalice iz njega izađe suha.

Kada je gotov, kolač ukrasi šećerom u prahu.

Idealan je uz jutarnju kafu ili popodnevni čaj, dobar tek!

Izvor:Azra novine

Nema komentara:

Objavi komentar