utorak, 6. travnja 2021.

Fina prhka štrudla od lisnatog tijesta sa đumbirom i jabukama, zamirisat će vašom trpezom i osvojiti vas na prvi zalogaj

 Ako ste ljubitelj finih prhkih savijača sa lisnatim tijestom obavezno probajte i ovaj recept za fine štrudle sa đumbirom i jabukama u kombinaciji sa aromatičnim rumom i cimetom koji daju poseban okus ovoj fantastičnoj poslastici!




Potrebno:

- 500 g lisnatog testa

- 500 g jabuka

- 40 g suvog grožđa

- 50 g šećera

- 50 g prepečenih mlevenih lešnika

- 50 g maslaca

- 1 jaje 

- 1 kašika cimeta

- đumbir veličine palca

- 2 kašike ruma


Priprema:

Oljuštene i izrendane jabuke pržite u tiganju sa zagrejanim maslacem. 

Sklonite sa šporeta, dodajte pripremljen šećer, suvo grožđe, đumbir, cimet, vanilin šećer, rum i mlevene lešnike.

Lisnato testo otopite i na radnoj površini posutoj sa malo brašna, rastanjite pa preko kore stavite deo pripremljenog fila. 

Koru sa filom urolajte u štrudlu pa zatim stavite u pouljen pleh. 

Postupak ponovite i sa drugim delom lisnatog testa i fila. 

Žumance umutite sa malo ulja i time premažite štrudlu, stavite u rernu da se peče 30 minuta na 200 stepeni.

Ispečenu štrudlu isecite na parčad širine oko 4 cm pa pospite sa prah šećerom.

Prijatnoo!

Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar