četvrtak, 15. travnja 2021.

Vočna fantazija, ledena torta od čokolade i maline

 Probajte napraviti ovu voćnu fantaziju i oduševite svoje drage ukućane ili goste, fantastičan spoj ušećerenog i svježeg voća u kombinaciji sa prelivom od čokolade i slatkom pavlakom a sve to začinjeno likerom, zvuči jamiii zar ne...





Potrebno:

- gotova podloga za tortu
- po 2 cl maraskina, likera od pomorandže i limuna
- 100 g preliva od čokolade
- 300 g slatke pavlake
- 75 g šećera
- 200 g malina
- 25 g ušećerenog voća
- 50 g piškota


Priprema:

Foliju i podlogu za tortu (2/3) iseći prema veličini činije i podlogu staviti na tacnu. Poprskati je likerima i rumom. Rastopiti čokoladu.

Pavlaku ulupati zajedno sa šećerom, 2/3 mase pomešati sa 150 grama malina i seckanim voćem, pa premazati podlogu za tortu.

U preostali šlag umešati čokoladu i izmrvljene piškote. Sipati preko krema sa malinama, pa prekriti preostalom korom. Pokriti tortu folijom i ostaviti je u frižideru 8 sati da se hladi.

Skinuti foliju, tortu prebaciti na tacnu, ukrasiti preostalim malinama i listićima nane.

Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar