Danas napravimo jako jednostavnu ali zato veoma ukusnu tortu za koju vam ne treba puno sastojaka niti previše vremena, a sigurno će vas oduševiti kao što je i mene kad sam je prvi put pravila!
Potrebno:
- 4 jaja
- 240 g šećera
- 1 šoljica brašna
- 1 šoljica crne kafe
- 5 grama nes kafe
- 125 g mleka
- 165 g maslaca
- 1vrećica šlaga
- 50 g prepečenih i samlevenih lešnika
Priprema:
Umutiti čvrst šne od belanaca uz postepeno dodavanje šećera.
Pleh podmazati sa maslacem i posuti kristal šećerom. Umućeni čvrsti šne od belanaca izručiti u podmazani pleh tako da sa svake strane ostaviti po 3-4 cm praznog prostora i poravnati površinu.
Rernu zagrejati na 250 stepeni pa smanjiti na 150 i peći 30-40 minuta i ne otvarati rernu. Iseći koru na 4 dela.
Za fil umutiti 4 žumanca sa 4 kašike šećera, dodati kašiku brašna, šoljicu jake crne kafe i kašičicu nes kafe i 125 ml mleka. Sve to kuvati zajedno i kada se zgusne skinuti sa šporeta i ostaviti da se ohladi.
Sa hladnim filom pomešati 165 g dobro umućenog maslaca.
Tortu nafilovati i ostaviti da stoji jedan dan u frižideru. Pred služenje premazati je umućenim šlagom i posuti je lešnicima.
Dobar tek!
Izvor:novine.ca
Nema komentara:
Objavi komentar