četvrtak, 15. travnja 2021.

Jako ukusna i jednostavna torta od kafe i prepečenih lešnika

 Danas napravimo jako jednostavnu ali zato veoma ukusnu tortu za koju vam ne treba puno sastojaka niti previše vremena, a sigurno će vas oduševiti kao što je i mene kad sam je prvi put pravila!





Potrebno:

- 4 jaja

- 240 g šećera

- 1 šoljica brašna

- 1 šoljica crne kafe

- 5 grama nes kafe

- 125 g mleka

- 165 g maslaca

- 1vrećica šlaga

- 50 g prepečenih i samlevenih lešnika


Priprema:

Umutiti čvrst šne od belanaca uz postepeno dodavanje šećera. 

Pleh podmazati sa maslacem i posuti kristal šećerom. Umućeni čvrsti šne od belanaca izručiti u podmazani pleh tako da sa svake strane ostaviti po 3-4 cm praznog prostora i poravnati površinu.

Rernu zagrejati na 250 stepeni pa smanjiti na 150 i peći 30-40 minuta i ne otvarati rernu. Iseći koru na 4 dela.


Za fil umutiti 4 žumanca sa 4 kašike šećera, dodati kašiku brašna, šoljicu jake crne kafe i kašičicu nes kafe i 125 ml mleka. Sve to kuvati zajedno i kada se zgusne skinuti sa šporeta i ostaviti da se ohladi. 

Sa hladnim filom pomešati 165 g dobro umućenog maslaca.


Tortu nafilovati i ostaviti da stoji jedan dan u frižideru. Pred služenje premazati je umućenim šlagom i posuti je lešnicima.

Dobar tek!

Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar