Današnji prijedlog za brzi ručak, gotov za dvadesetak minuta a prepun zdravih sastojaka, probajte, sigurno ćete uživati!
Potrebno:
- 1 žlica tamari umaka od soje
- 1 kašičica curry praha
- ¼tsp mljeveni kim
- 1 češanj češnjaka, sitno nariban
- 1 kašika bistrog meda
- 2 filea pilećih prsa bez kože (ili upotrijebite pureća prsa)
- 1 žlica hrskavog maslaca od kikirikija (ako je moguće odaberite verziju bez šećera bez palminog ulja)
- 1 kašika slatkog chilli umaka
- 1 kašika soka limete
- suncokretovo ulje, za podmašćivanje tave
- 2 srca male salate, izrezana na klinove
- ¼ krastavac, prepolovljen i narezan na kriške
- 1 vlašac, luka, prepolovljena i tanko narezana
- korijander, nasjeckan
- sjemenke od ½ nara
Priprema:
KORAK 1
Tamari sojin umak izlijte u veliku posudu i umiješajte curry u prahu, kim, češnjak i med. Dobro izmiješajte. Pileća prsa prerežite vodoravno na pola da napravite ukupno 4 fileta, a zatim dodajte marinadi i dobro promiješajte da se premaže. Stavite u hladnjak na najmanje 1 sat ili preko noći kako bi okusi prodrli u piletinu.
KORAK 2
U međuvremenu pomiješajte maslac od kikirikija s umakom od čilija, sokom limete i 1 žlicom vode da napravite umak koji se može spoonirati. Kad ste spremni za kuhanje piletine, veliku tavu koja se ne lijepi obrišite s malo ulja. Dodajte piletinu i kuhajte, poklopljeno poklopcem, 5-6 minuta na srednje jakoj vatri, okrećući filete posljednjih min, dok ne budu kuhani, ali još uvijek vlažni. Odložite poklopljeno da se odmori nekoliko minuta.
KORAK 3
Dok se piletina odmara, bacite klinove salate s krastavcem, šalotom, korijanderom i nara i nasložite na tanjure. Žlicom preliti malo umaka. Piletinu narežite na hrpu salate i žlicom prelijte preostalim umakom. Jedite dok je piletina još topla.
Dobar tek!
Izvor:bbcgoodfood.com
Nema komentara:
Objavi komentar