Neka vaša kuhinja zamiriše i donese dašak Italije sa svim zanosnim mirisima u vašu kuhinju uz ovo fantastično ukusno jelo! Za jednostavnu obiteljsku večeru koja će vas zasigurno zadovoljiti, ne tražite dalje od ovog živopisnog recepta za pečenje tjestenine od pesto lososa s pahuljastom ribom, rajčicom i mocarelom. Prepun je talijanskih okusa i spreman je za samo 35 minuta...
Potrebno:
- 350g penne paste po izboru, idealno u obliku tube
- 2 x 212g konzervi ružičastog lososa, ocijeđeno
- 1 limun, zestiran i sočen
- 190g tegla Sacla zeleni pesto
- 250g pakiranje cherry rajčice, prepolovljeno
- 100g svežeg mladog luka, sitno narezanog
- 125 g mozzarelle
Priprema:
Zagrijte pećnicu na plin 7, 220 ° C, ventilator 200 ° C.
Kuhajte tjesteninu 5 minuta. Ocijedite, rezervirajući 100 ml vode za kuhanje.
U međuvremenu, u posudi od 2 litre u pećnici pomiješajte losos, limunovu koricu i sok, pesto (rezervirajte 2 žlice), rajčicu i polovicu mladog luka; začinite .
Pomiješajte tjesteninu i rezerviranu vodu za kuhanje u jelo.
Pomiješajte rezervirani pesto s 1 žlicom vode i pokapajte tjesteninu.
Prekinite mocarelu, prelijte preostalim mladim lukom i pecite 25 minuta dok ne porumeni.
Dobar tek!
Izvor:tesco.com,foto:goodhousekeeping.com
Nema komentara:
Objavi komentar