ponedjeljak, 17. svibnja 2021.

Donesite dio Italije uz ovo preukusno jelo gotovo za samo 30 minuta - Zapečena pesto tjestenina sa lososom

 Neka vaša kuhinja zamiriše i donese dašak Italije sa svim zanosnim mirisima u vašu kuhinju uz ovo fantastično ukusno jelo! Za jednostavnu obiteljsku večeru koja će vas zasigurno zadovoljiti, ne tražite dalje od ovog živopisnog recepta za pečenje tjestenine od pesto lososa s pahuljastom ribom, rajčicom i mocarelom. Prepun je talijanskih okusa i spreman je za samo 35 minuta...





Potrebno:

- 350g penne paste po izboru, idealno u obliku tube

- 2 x 212g konzervi ružičastog lososa, ocijeđeno

- 1 limun, zestiran i sočen

- 190g tegla Sacla zeleni pesto

- 250g pakiranje cherry rajčice, prepolovljeno

- 100g svežeg mladog luka, sitno narezanog

- 125 g  mozzarelle


Priprema:

Zagrijte pećnicu na plin 7, 220 ° C, ventilator 200 ° C. 

Kuhajte tjesteninu 5 minuta. Ocijedite, rezervirajući 100 ml vode za kuhanje.

U međuvremenu, u posudi od 2 litre u pećnici pomiješajte losos, limunovu koricu i sok, pesto (rezervirajte 2 žlice), rajčicu i polovicu mladog luka; začinite .

Pomiješajte tjesteninu i rezerviranu vodu za kuhanje u jelo. 

Pomiješajte rezervirani pesto s 1 žlicom vode i pokapajte tjesteninu. 

Prekinite mocarelu, prelijte preostalim mladim lukom i pecite 25 minuta dok ne porumeni.

Dobar tek!

Izvor:tesco.com,foto:goodhousekeeping.com

Nema komentara:

Objavi komentar