ponedjeljak, 17. svibnja 2021.

Savršeno zdrav obrok za samo 20 minuta več na stolu - Losos sa salsom od mente, jagode i dinje (Salmon with mint, strawberry and melon salsa)

 Tražite savršen obrok koji je gotov za tren, pa imamo nešto posebno za vas! Savršen obrok koji ćete imati na jelovniku na otvorenom, ovaj recept zaista donosi najviše sezonskih proizvoda. Svježe voće i sitno nasjeckana metvica sjajan su kombinirani okus lagane i nježne salse - savršen preljev za prženi file lososa. Brzo, zdravo i ukusno...




Potrebno:

- 1 žličica sjemenki korijandera

- 200g jagoda, oljuštenih i nasjeckanih

- 175g dinje dinje, oguljene i uklonjene sjemenkama

- 1 limun, zest, plus 2 žlice soka

- 30g svježe metvice, lišće sitno isjeckano

- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja

- sprej od maslinovog ulja

- 2 x 260g pakiranja fileta lososa bez kostiju


Priprema:

Zagrijte pećnicu na plin 4, 180 ° C, ventilator 160 ° C. 

Da biste napravili salsu, tostirajte sjemenke korijandera na suhoj tavi na srednje jakoj vatri 2 minute ili dok ne zamiriši, povremeno protresite tavu. 

Grubo zdrobite tučkom i žbukom, a zatim ulijte u posudu za miješanje s jagodama, dinje, koricom i sokom limuna, mentom i 1 žlicom ulja; začiniti i ostaviti sa strane.

Veliku tavu, otpornu na pećnice, poprskajte uljem i stavite na srednje jaku vatru.

Dodajte losos, kožom okrenutom prema gore i pržite 3 minute ili dok ne porumeni.

Preokrenite, začinite paprom i prebacite u pećnicu. 

Pecite 10 min ili dok se samo ne stegne i ne skuha. 

Poslužite uz salsu prelivenu žlicom.Dobar tek!


Ingredients

  • 1 tsp coriander seeds
  • 200g strawberries, hulled and chopped
  • 175g cantaloupe melon, peeled and deseeded
  • 1 lemon, zested, plus 2 tbsp juice
  • 30g fresh mint, leaves finely shredded
  • 1 tbsp extra-virgin olive oil
  • olive oil spray
  • 2 x 260g packs boneless salmon fillets


Method

  1. Preheat the oven to gas 4, 180°C, fan 160°C. To make the salsa, toast the coriander seeds in a dry frying pan over a medium heat for 2 mins or until fragrant, shaking the pan occasionally. Crush roughly with a pestle and mortar, then tip into a mixing bowl with the strawberries, melon, lemon zest and juice, mint and 1 tbsp oil; season and set aside.
  2. Spray a large, ovenproof frying pan with oil and set over a medium heat. Add the salmon, skin side up, and fry for 3 mins or until golden brown. Flip over, season with pepper and transfer to the oven. Bake for 10 mins or until just firm and cooked through. Serve with the salsa spooned over.
Izvor:tesco.com


Nema komentara:

Objavi komentar