nedjelja, 16. svibnja 2021.

20 minutna Pržena juha od govedine i brokule - Crispy Beef and Broccoli stir-fry

 Probajte malo drugačiji pristup za jelo koje je gotovo za samo 20 minuta,  isprobanom, miješanom goveđem odresku osigurava da vaše meso začas postane hrskavo i ukusno - savršenog okusa i teksture u usporedbi s cvjetićima brokule.Fantastično jelo, preukusno, ako ste ljubitelj čilija takođe možete dodati za ovo jako zdravo i ukusno jelo!





Potrebno:

2 žlice biljnog ulja

350g goveđeg odreska mljeveno

250g suhih rezanci od jaja

1 glava brokule, izrezana na male cvjetove, orezana na stabljiku i sitno narezana na kockice

1 luk, sitno narezan

3 žlice sojinog umaka s smanjenom soli

2 žlice destiliranog octa

2 žličice miso paste

3 češnja češnjaka, zgnječena

1,5 cm komad đumbira (oko 10 g), oguljen i sitno nariban

1 crveni čili, sitno narezan


Priprema:

Zagrijte 1tbsp ulja u woku ili velikoj tavi na jakoj vatri. Dodajte goveđi mljeveni komad i pržite 6-8 minuta uz neprestano miješanje da se usitnilo usitni dok ne postane tamno smeđe i hrskavo. U međuvremenu rezance stavite u toplotnu posudu i prelijte kipućom vodom da pokrije. Ostavite da se namače 6-7 minuta, a zatim ga ocijedite, rezervirajući 5 žlica vode.

Prhku govedinu prebacite u posudu. Zagrijte preostalih 1 žlica ulja u woku, dodajte brokulu i luk i pržite 5-6 minuta dok brokula ne postane svijetlo zelena i počne da postaje nježna. Pomiješajte soju, ocat, miso i rezerviranu vodu za rezance u maloj posudi.

Dodajte češnjak, đumbir i većinu čilija u wok i pržite 1 min dok ne zamiriši. U juhu umiješajte rezance zajedno s umakom i hrskavom govedinom. Dobro promješajte da premažete rezance i brokulu umakom; kuhajte još 30 sekundi dok umak ne propuhne i ne zgusne se. Podijelite između 4 zdjele i razbacite s preostalim čilijem za posluživanje.

Dobar tek!

Crispy beef and broccoli stir-fry

Ingredients

  • 2 tbsp vegetable oil
  • 350g beef steak mince
  • 250g dried egg noodles
  • 1 head of broccoli, cut into small florets, stem trimmed and finely diced
  • 1 onion, finely sliced
  • 3 tbsp reduced-salt soy sauce
  • 2 tbsp distilled vinegar
  • 2 tsp miso paste
  • 3 garlic cloves, crushed
  • 1.5cm piece ginger (about 10g), peeled and finely grated
  • 1 red chilli, finely sliced

Method

  1. Heat 1tbsp oil in a wok or large frying pan over a high heat. Add the beef mince and stir-fry for 6-8 mins, stirring constantly to break up the mince, until dark brown and crisp. Meanwhile, put the noodles in a heatproof bowl and pour boiling water over to cover. Leave to soak for 6-7 mins, then drain, reserving 5 tbsp of the water.
  2. Transfer the crispy beef to a bowl. Heat the remaining 1 tbsp oil in the wok, add the broccoli and onion and fry for 5-6 mins until the broccoli is bright green and starting to turn tender. Mix the soy, vinegar, miso and reserved noodle water in a small bowl.
  3. Add the garlic, ginger and most of the chilli to the wok and fry for 1 min until fragrant. Tip the noodles into the wok along with the sauce and crispy beef. Toss well to coat the noodles and broccoli in the sauce; cook for 30 secs more until sauce is bubbling and thickened. Divide between 4 bowls and scatter with the remaining chilli to serve.
Izvor:tesco.com

Nema komentara:

Objavi komentar